- Home
- Externe
- (22.07.2022, 15:41)
- Iulian Moşneagu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Coreea de Sud va ridica interdicţia asupra televiziunilor şi ziarelor nord-coreene, în ciuda tensiunilor
Coreea de Sud intenţionează să ridice interdicţia veche de câteva decenii privind accesul public la televiziunea, ziarele şi alte mijloace de comunicare din Coreea de Nord, ca parte a eforturilor sale de a promova înţelegerea reciprocă între rivali, au declarat vineri oficiali, în ciuda tensiunilor legate de recentele teste cu rachete ale Nordului.
Urmărește
1591 afișări
Sursa foto: AP
Împărţite de-a lungul celei mai militarizate frontiere din lume din 1948, cele două Corei interzic cetăţenilor lor să viziteze teritoriul celeilalte şi să facă schimb de apeluri telefonice, e-mailuri şi scrisori, şi blochează accesul la site-urile şi posturile de televiziune ale celeilalte, relatează AP.
Într-un raport politic prezentat vineri noului preşedinte Yoon Suk Yeol, Ministerul Unificării din Coreea de Sud a declarat că va deschide treptat uşa pentru emisiunile, mass-media şi publicaţiile nord-coreene pentru a încerca să stimuleze înţelegerea reciprocă, să restabilească identitatea naţională coreeană şi să se pregătească pentru o viitoare unificare.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Pe 22 decembrie Revoluția ajungea la București. Ce evenimente au marcat noaptea din 21 spre 22 decembrie
-
Iohannis, optimist că va desemna premierul după votarea preşedinţilor din cele două camere
-
Ucraina a executat primul asalt fără militari, doar cu drone terestre şi aeriene
-
Ursula von der Leyen, la 35 de ani de la Revoluţie: România şi Europa onorează sacrificiul românilor
Oficialii ministerului au declarat că Seulul va începe prin a permite accesul la emisiunile nord-coreene pentru a încerca să încurajeze Coreea de Nord să ia măsuri similare. Ministerul a refuzat să ofere mai multe detalii, spunând că planurile sunt încă în discuţie cu autorităţile relevante din Coreea de Sud.
Jeon Young-sun, profesor de cercetare la Universitatea Konkuk din Seul, a declarat că este puţin probabil ca Phenianul să facă acelaşi lucru, deoarece fluxul de conţinut cultural şi media sud-coreean ar reprezenta "o ameninţare foarte mare pentru" conducerea sa autoritară.
Condusă de trei generaţii ale familiei Kim de la înfiinţarea sa în 1948, Coreea de Nord restricţionează strict accesul cetăţenilor săi la informaţii externe, deşi mulţi refugiaţi au declarat că au urmărit programe TV sud-coreene de contrabandă în timp ce trăiau în Nord. În 2014, trupele nord-coreene au deschis focul atunci când activiştii sud-coreeni au lansat spre teritoriul nord-coreean baloane cu stick-uri USB care conţineau informaţii despre lumea exterioară şi pliante critice la adresa familiei Kim.
Coreea de Sud, a zecea cea mai mare economie a lumii, este o putere culturală globală. Produsul său intern brut nominal în 2019 a fost de 54 de ori mai mare decât cel al Coreei de Nord, potrivit estimărilor sud-coreene.
Deşi în mod oficial este ilegal să priveşti sau să citeşti presa nord-coreeană în Coreea de Sud, autorităţile iau rareori măsuri împotriva experţilor, jurnaliştilor şi altor persoane care folosesc VPN-uri sau servere proxy pentru a accesa site-urile nord-coreene. Un număr mare de filme, cântece şi alte conţinuturi nord-coreene sunt disponibile şi pe YouTube, care este accesibil în Coreea de Sud.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe alephnews.ro: Klaus Iohannis convoacă partidele la consultări pentru formarea Guvernului. Se decid șefii de la Senat și Camera Deputaților
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Suspectul atacului de la Târgul de Crăciun din Magdeburg, Germania a fost arestat preventiv. Patru femei și un băiat au decedat iar peste 200 de persoane au fost rănite
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe