- Home
- Externe
- (19.08.2024, 11:31)
- Iulian Tenchiu
De ce nu fac ungurii mai mulţi copii? Criza demografică se adânceşte drastic în Ungaria, deşi guvernul aruncă cu bani pentru a convinge familiile să crească natalitatea
Urmărește
2845 afișări
Politicile pentru sprijinirea familiilor din Ungaria şi banii care vin la pachet cu acestea sunt unele dintre cele mai generoase din lume. Guvernul de dreapta a lui Viktor Orban se opune imigraţiei şi susţine familia „tradiţională” punând pe masă sume importante, însă rezultatele întârzie să apară, scrie FT.
Măsurile de sprijinire a natalităţii includ scutiri fiscale care cresc odată cu numărul de copii - mamele cu patru sau mai mulţi copii nu plătesc impozit pe venit - şi alte tipuri de alocaţii.
Cheltuielile totale cu subvenţiile pentru familie depăşesc 5 % din PIB, adică mai mult decât dublu faţă de cheltuielile Ungariei pentru apărare.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Novak Djokovic susține că a fost „otrăvit” înainte de expulzarea sa din Australia în 2022. Djokovic: „Analizele au indicat un nivel foarte ridicat de plumb și mercur”
-
Burduja afirmă că preluarea E.ON România de către compania maghiară MVM ar putea fi blocată din motive de securitate: „Nu vom permite gazului rusesc să intre în ţară”
-
Curtea Supremă a SUA semnalează că va menţine interdicţia asupra TikTok din motive de securitate naţională
-
INSP, despre Metapneumovirusul uman: Două cazuri confirmate şi unul în curs de validare
Cu toate acestea, oricât de generoase sunt aceste programe, este din ce în ce mai clar că efectul lor este limitat.
Pe măsură ce pandemia Covid-19 şi criza economică care a urmat au cuprins Europa, natalitatea s-a stabilizat. O scădere în rândul femeilor cu vârste cuprinse între între 20 şi 30 de ani a contribuit ulterior la scăderea natalităţii.
De la un minim record de 1,23 copii pe femeie în 2011, rata fertilităţii în Ungaria a crescut la 1,59 în 2020, dar în ultimii ani s-a stabilizat la aproximativ 1,5. În prima jumătate a acestui an, rata fertilităţii s-a situat la 1,36 copii pe femeie, cel mai scăzut nivel din ultimul deceniu, a declarat KSH, serviciul ungar de statistică.
Cercetătorii care urmăresc criza natalităţii sunt de părere că unul dintre motivele pentru care aruncatul cu bani nu functionează este că nu se aruncă în direcţia care trebuie.
Altfel spus, banii nu ajung la familiile care au probleme financiare . Cei mai mulţi beneficiari ai politicilor pentru natalitate fac parte din clasa de mijloc şi din clasa bogată.
Balázs Kapitány, specialist în demografie la biroul de statistică de stat, a declarat la o conferinţă din iunie că o analiză a mii de beneficiari a arătat că subvenţiile au crescut gap-ul dintre familiile mai sărace şi cele mai înstărite.
„Aceste scheme de sprijin au remodelat întregul sistem de subvenţii, care acum vizează persoanele cele mai înstărite şi creşte inegalitatea, ceea ce este probabil o premieră mondială printre astfel de programe” a declarat Kapitány.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe alephnews.ro: Cacealmaua prezidențialelor: Ciolacu anunță că săptămâna viitoare „fixează data alegerilor”. PSD va face sondaje pentru Crin Antonescu, Călin Georgescu, Elena Lasconi, Nicuşor Dan și George Simion/ PNL va face sondaje pentru Ilie Bolojan
Citește pe www.zf.ro: Cartierul din Bucureşti unde preţurile la apartamente au explodat cu 12.000 de euro de la o lună la alta
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Oraşul din România care lasă în urmă marile Capitale europene: după investiţii de 2,5 mld. de euro, a devenit oraşul unde toţi vor să trăiască
Fără precedent: O companie aeriană folosită de milioane de români dă în judecată un pasager. Reprezentanţii companiei spun că ceea ce a făcut acesta este total inacceptabil
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Imagini incendiare cu prezentatoarea TV care face o avere pe site-urile destinate adulților. S-a cuplat cu prietenul fostului iubit
PROSPORT.RO
Patronul FCSB i-a îngrozit pe locuitorii unei celebre stațiuni din România! Și-a făcut stână, dar... Câinii lui Gigi Becali le-au
CANCAN.RO
Dr. Vlad Ciurea avertizează: Care este ELECTROCASNICUL care ne distruge creierul, fără să ne dăm seama
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe