Directorul Mossad merge în Egipt pentru noi discuţii privind încetarea focului în Fâşia Gaza

O delegaţie israeliană condusă de şeful serviciul de informaţii externe al ţării a zburat sâmbătă în Egipt pentru a încerca să facă progrese în discuţiile cu privire la un posibil armistiţiu în Fâşia Gaza, au declarat oficiali israelieni pentru agenţia Bloomberg.

Urmărește
426 afișări
Imaginea articolului Directorul Mossad merge în Egipt pentru noi discuţii privind încetarea focului în Fâşia Gaza

Directorul Mossad merge în Egipt pentru noi discuţii privind încetarea focului în Fâşia Gaza

Călătoria vizează continuarea negocierilor pentru o încetare a focului în războiul cu Hamas, care ar putea elibera unii ostatici deţinuţi de gruparea militantă susţinută de Iran, au declarat sursele citate de Bloomberg.

Biroul lui Benjamin Netanyahu, care supraveghează Mossadul, nu a comentat călătoria lui David Barnea, directorul agenţiei de spionaj.

Orice progres către o încetare a focului ar putea contribui la reducerea tensiunilor cu Hamas, Hezbollah şi sponsorul lor, Iran.

Dar dorinţa Israelului de a reveni la negocierile de încetare a focului este o mişcare îndrăzneaţă şi pentru că Iranul şi proxy-urile sale acuză Tel Avivul de uciderea unui negociator de top din partea Hamas.

Ismail Haniyeh, liderul politic al grupării teroriste palestiniene, a fost ucis săptămâna aceasta în capitala iraniană Teheran. Atât Hamas, cât şi Iranul au dat vina pe Israel pentru asasinarea lui Haniyeh.

Israelul nu a recunoscut responsabilitatea pentru moartea acestuia, deşi a promis încă de la începutul războiului să distrugă conducerea Hamas.

Vineri, biroul lui Netanyahu a declarat că Israelul şi Hamas rămân divizate cu privire la mai multe elemente ale armistiţiului propus, care este sprijinit de SUA.

Israelul susţine că forţele sale ar trebui să rămână staţionate de-a lungul graniţei care separă enclava palestiniană de Egipt şi că ar trebui instituit un mecanism pentru a împiedica întoarcerea luptătorilor Hamas în nordul Gazei.

Grupul militant doreşte ca orice acord de armistiţiu să pună capăt războiului din Gaza, în urma căruia peste 39.000 de palestinieni au fost ucişi, potrivit Ministerului Sănătăţii condus de Hamas.

După asasinatele din această săptămână, Israelul a fost în alertă cu privire la o escaladare bruscă a tensiunilor cu Iranul şi cu grupurile militante susţinute de Teheran. Hezbollah a promis că va riposta după ce Israelul l-a asasinat marţi în Liban pe Fuad Shukr, un comandant de rang înalt al grupării.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici