- Home
- Externe
- (20.01.2017, 17:02)
- Mihai Draghici
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Donald Trump a devenit cel mai puternic om al planetei / Trump: America va începe să câştige aşa cum nu a mai făcut până acum LIVE TEXT/VIDEO în articol
Ceremonia formală de instalare a preşedintelui şi vicepreşedintelui Statelor Unite a avut loc la sediul Congresului american. Donald Trump a depus jurământul de învestire în funcţia de preşedinte al Statelor Unite şi a ţinut primul discurs. Iată cum a decurs ceremonia de învestire.
Urmărește
8213 afișări
Donald Trump devine azi cel mai puternic om al planetei. Urmăreşte AICI ceremonia de învestire LIVE TEXT
VIDEO LIVE Donald Trump se îndreaptă spre Casa Albă, acompaniat de parada de pe Pennsylvania Avenue
UPDATE 19:00 Donald Trump a depus jurământul de învestire în funcţia de preşedinte al Statelor Unite, după ce Mike Pence, noul vicepreşedinte, a făcut acelaşi lucru.
ULTIMELE ȘTIRI
-
FOTO. Un soldat rănit din Coreea de Nord a fost capturat de forțele ucrainene, afirmă Coreea de Sud
-
Prognoza pentru următoarele 4 săptămâni: temperaturi de „gerul Bobotezei” la început de an
-
Au apărut imagini care par să arate noi modele de avioane militare chineze
-
451 de persoane au traversat ilegal Canalul Mânecii în prima zi de Crăciun
"Statele Unite au investit milioane de dolari pentru îmbogăţirea altor ţări; de acum, promit un efort naţional major pentru reconstruirea ţării noastre şi pentru îndeplinirea promisiunilor făcute faţă de toţi", a afirmat Trump după depunerea jurământului.
"Voi lupta pentru voi cu toată puterea mea, nu vă voi părăsi niciodată. America va începe să câştige din nou aşa cum nu a mai făcut până acum. America va fi pe primul loc", a spus Trump.
"Le mulţumesc preşedintelui Barack Obama şi Primei doamne, Michelle Obama, pentru ajutorul extraordinar oferit în perioada de tranziţie. Au fost minunaţi", a subliniat Trump, criticând apoi sistemul politic clasic de la Washington.
"Nu este vorba de un transfer al puterii de la un partid la altul; acum, se transferă puterea înapoi poporului, pentru reunificarea ţării", a subliniat Trump.
"Aceasta este ziua cetăţenilor. Este sărbătoarea cetăţenilor; Statele Unite ale Americii sunt ţara voastră", a afirmat Trump.
"Vom urma două reguli stricte: cumpăraţi produse americane şi angajaţi americani. Trebuie să gândim la nivel mare şi să visăm la un nivel şi mai mare. Vom opri carnagiul infracţiunilor şi vom pune America pe primul loc", a insistat Donald Trump.
"Toate deciziile de tip comercial, fiscal, în materie de imigraţie şi politică externă vor fi luate în beneficiul angajaţilor americani şi familiilor americane. Trebuie să ne protejăm frontierele de alte ţări, care ne fac nouă produsele, ne fură companiile şi ne distrug locurile de muncă", a explicat noul preşedinte.
"Vom consolida vechile alianţe, vom forma unele noi, vom uni lumea civilizată în combaterea terorismului islamic radical, îi vom elimina de pe faţa pământului", susţine Trump.
"Împreună, vom face America puternică din nou, o vom face din nou bogată, o vom face din nou sigură. Şi, da, o vom face din nou măreaţă", a încheiat Trump.
UPDATE 18:54 Mike Pence a depus jurământul.
UPDATE 18:40 Ceremonia formală de instalare a preşedintelui şi vicepreşedintelui Statelor Unite a început la sediul Congresului american.
Donald Trump, noul preşedinte al SUA, şi Mike Pence, noul vicepreşedinte, urmează să depună în scurt timp jurământul de învestitură.
Ceremonia este prezidată de John Roberts, judecător la Curtea Supremă de Justiţie a Statelor Unite.
UPDATE 18:27 Hillary Clinton elogiază democraţia din Statele Unite
Hillary Clinton, care a pierdut scrutinul prezidenţial în competiţia cu Donald Trump, a elogiat "democraţia" şi "valorile" Statelor Unite, în contextul ceremoniei de învestire a noului preşedinte.
Text articol [details]: "Sunt astăzi aici pentru a onora democraţia şi valorile noastre persistente. Nu voi înceta niciodată să cred în ţara noastră şi în viitorul ei", a transmis Hillary Clinton prin Twitter.
UPDATE 18:11 Donald Trump a sosit la Capitoliu pentru ceremonia de învestire
Donald Trump a sosit vineri la Capitoliu pentru ceremonia de învestire în funcţia de preşedinte al Statelor Unite.
UPDATE 17:50 Proteste violente la Washington, înaintea învestirii lui Donald Trump
Protestatari cu cagule au spart vitrinele unor magazine, vineri, în cursul protestelor faţă de învestirea în funcţie a noul preşedinte al SUA, Donald Trump.
Potrivit poliţiei, numărul protestatarilor violenţi este de aproximativ 50, aceştia fiind deja încercuiţi de forţele de ordine.
Doi agenţi de poliţie au fost răniţi în confruntările cu manifestanţii, fiind transportaţi la spital.
Protesters take to the streets of Washington ahead of Donald Trump's #inaugurationhttps://t.co/3dAngYF0eY pic.twitter.com/cWx5pKBs4U
— BBC Breaking News (@BBCBreaking) January 20, 2017
UPDATE 17:00 FOTO Preşedintele-ales al SUA, Donald Trump, şi soţia sa, Melania, au fost primiţi, vineri, la Casa Albă de soţii Barack şi Michelle Obama, înaintea ceremoniei de predare a puterii
Ceremonia de învestire în funcţie a lui Donald Trump va începe în scurt timp la Capitoliu.
Preşedintele-ales al SUA, Donald Trump, şi soţia sa, Melania, au fost primiţi, vineri, la Casa Albă de soţii Barack şi Michelle Obama, înaintea ceremoniei de predare a puterii.
Ceremonia de învestire în funcţie a lui Donald Trump va începe în scurt timp la Capitoliu.
"Totul începe astăzi; vă aştept la ceremonia de învestitură", a transmis Donald Trump prin Twitter.
Donald Trump has arrived at the White House on the morning of his #inauguration as President https://t.co/o3L5CwdvZV
— Sky News (@SkyNews) January 20, 2017
Barack Obama, aflat în ultima zi de mandat, a părăsit definitiv Biroul Oval vineri.
Obama, care s-a aflat la putere opt ani, va merge alături de soţia sa, Michelle, la ceremonia de învestitură de la Capitoliu, unde îi va preda puterea lui Donald Trump.
Melania Trump va fi îmbrăcată de Ralph Lauren şi Karl Lagerfeld la ceremonia de învestire a soţului
Melania Trump, Prima Doamnă a Statelor Unite ale Americii, va purta ţinute semnate de creatorii de modă Ralph Lauren şi Karl Lagerfeld, la ceremonia de învestire a soţului, Donald Trump, în funcţia de preşedinte al SUA, relatează Harper's Bazaar.
Melania Trump, fost fotomodel, va avea nevoie de doua tinuţe pentru ceremonia de învestire a soţului său, Donald Trump: o vestimentaţie de zi, când preşedintele Donald Trump va depune jurământul în faţa camerelor de luat vederi, dar şi o rochie de seară pentru balul inagural.
Designerii Ralph Lauren şi Karl Lagerfeld vor asigura ţinutele de gală ale Primei Doamne a Statelor Unite. Melania va purta o ţinută a creatorului de modă Ralph Lauren pe timp de zi şi rochii de seară, din colecţia couture, semnate de Karl Lagerfeld, directorul de creaţie al casei Chanel, la balul organizat cu prilejul învestiturii.
Nu există informaţii certe despre brand-ul pe care îl va reprezenta Lagerfeld prin rochiile pe care i le-a recomandat Melaniei Trump. Karl Lagerfeld se află la conducerea mai multor brand-uri de modă, printre care Fendi, dar şi un brand ce-i poartă numele.
Pe de altă parte, presa americană mondenă face şi o speculaţie: este posibil ca Trump să poarte tot o ţinută semnată de Lagerfeld.
Donald John Trump este un cunoscut om de afaceri, magnat imobiliar, star de televiziune şi politician, controversatul candidat republican afirmând de-a lungul campaniei electorale că este singurul care poate face "America să fie cu adevărat mare". Preşedintele-ales al SUA a sosit joi după-amiază la Washington D.C., împreună cu soţia, înaintea ceremoniei de instalare în funcţie, programată vineri, informează site-ul agenţiei Associated Press.
Ceremonia de învestire va începe la ora locală 11.30 (18.30 ora României), în faţa a 900.000 de oameni ce vor fi prezenţi la Capitoliu.
Un amplu protest anti-Trump, la care au participat mii de persoane, inclusiv o serie de celebrităţi precum Robert de Niro, Alec Baldwin, Michael Moore ori Cher, s-a desfăşurat joi noaptea la New York,cu doar câteva ore înainte de ceremonia de învestire a noului preşedinte,relatează postul France 24.
Donald Trump, discurs atipic înainte şi după victoria electorală
Discursul preşedintelui-ales al Statelor Unite, Donald Trump, este marcat de o serie de controverse, fie că indică idei diametral opuse faţă de cele ale lui Hillary Clinton, adoptarea unei poziţii defensive, renunţarea la unele promisiuni sau că înregistrează o schimbare de direcţie post-campanie.
În mod ironic, anunţul făcut de Donald Trump în iunie 2015 privind candidatura sa la preşedinţia Statelor Unite nu era, la acel moment, o ştire de mare impact, fapt pentru care, de exemplu, publicaţia The New York Times a comunicat această înformaţie într-un articol care apărea abia în pagina 16.
În discursul de 45 de minute pe care l-a susţinut atunci, el a denunţat violatorii originari din Mexic, a promis să contruiască un zid la frontiera cu această ţară, s-a plâns că Statele Unite ar fi trebuit să confişte petrolul din Irak înainte ca acesta să fie luat de Stat Islamic, a adus critici legilaţiei din domeniul sănătăţii din timpul preşedinţiei lui Barack Obama, critici privind acorduri comerciale "stupide" şi multe altele.
DONALD TRUMP S-A POZIŢIONAT, PRIN DISCURSUL SĂU, DIAMETRAL OPUS FAŢĂ DE HILLARY CLINTON ÎN TIMPUL CAMPANIEI
Donald Trump şi contracandidata sa, Hillary Clinton, au dat campaniei prezidenţiale o dimensiune "policromatică", fie că a fost prilejul deschiderii unor anchete, ocazia unor dezvăluiri privind evitarea plăţii de impozite, comentarii vulgare despre femei sau expunerii de viziuni diferite privind politica externă. Ei au evocat în campania electorală o serie de teme politice şi economice, formulând o serie de idei, în general diametral opuse, în privinţa imigraţiei, fiscalităţii, armelor de foc şi a combaterii terorismului.
După ce a acceptat, la finalul lunii iulie, nominalizarea din partea Partidului Democrat pentru alegerile prezidenţiale americane, Hillary Clinton l-a descris pe contracandidatul său, Donald Trump, drept o ameninţare la adresa Statelor Unite, subliniind că "un om care poate ademeni cu un tweet nu este un om în care putem avea încredere în privinţa armelor nucleare".
Atunci când Hillary Clinton a părăsit brusc ceremonia de comemorare a victimelor din atacurile de la 11 septembrie din New York, ulterior dovedindu-se că suferea de pneumonie, Donald Trump a profitat de împrejurare pentru a spune că aceasta nu are "rezistenţa" pentru a fi preşedinte. Dar Clinton a avut o replică dură la adresa lui Trump: "Atunci când va călători în 112 state şi va negocia un accord de pace, un armistiţiu, eliberarea unor disidenţi, deschiderea de noi oportunităţi în diverse state pe glob, sau va petrece 11 ore depunând mărturie în faţa unei comisii din Congres, atunci îmi poate vorbi despre rezistenţă".
La începutul lunii octombrie, cotidianul The New York Times dezvăluia că Donald Trump a raportat o pierdere de 916 milioane de dolari în declaraţia de avere din anul 1995, iar această deducere fiscală i-ar fi permis să evite plata impozitelor federale pentru o perioadă de până la 18 ani. Hillary Clinton a ironizat atunci capacităţile manageriale ale adversarului său republican, Donald Trump, întrebând retoric "ce fel de geniu ar pierde un miliard de dolari într-un an".
"Aţi văzut cu toţii dezbaterea de lunea trecută. Ştiţi că, la dezbatere, el (Donald Trump - n.red.) s-a lăudat că nu plăteşte impozite pentru că este deştept. Eu am următoarea întrebare: Cel fel de geniu pierde un miliard de dolari într-un singur an!?", a spus atunci Hillary Clinton.
Difuzarea unei înregistrări audio care datează din anul 2005, în care Trump este surprins făcând comentarii vulgare la adresa femeilor, a generat o criză în campania sa electorală. Înregistrarea îl surprinde pe Donald Trump, la acea vreme moderator al unei emisiuni tv, vorbind explicit despre atingerea femeilor. Trump şi-a cerut scuze, spunând că a fost vorba doar de "glume de vestiar".
Acuzat că a făcut comentarii cu caracter sexual explicit despre femei, Donald Trump a declarat: "Am spus şi am făcut lucruri pe care le regret. Dar toţi cei care mă cunosc ştiu că aceste lucruri nu reflectă cine sunt cu adevărat. Am spus, am greşit, îmi cer scuze. Voi fi un om mai bun de acum înainte".
"Este vorba de o tentativă de distragere a atenţiei de la problemele importante cu care ne confruntăm", a subliniat Donald Trump. Însă controversatul politician republican nu s-a oprit la scuze, amintind de actele de infidelitate ale fostului preşedinte Bill Clinton, soţul candidatei democrate Hillary Clinton: "Bill Clinton chiar a abuzat femei, iar Hillary a intimidat, a atacat şi a făcut de ruşine victimele lui".
Donald Trump chiar a sugerat, pe data de 27 octombrie, anularea alegerilor prezidenţiale din SUA şi declararea sa drept câştigător. Cu 11 zile înaintea alegerilor prezidenţiale ale SUA, candidatul republican a criticat politicile rivalei sale, în cadrul unui eveniment al campaniei electorale care a avut loc în statul Ohio.
"Îmi spun în gând că ar trebui să anulăm alegerile şi să-l considerăm pe Trump câştigător, nu? De ce alegerile acestea mai au loc? Politicile sale (ale lui Hillary Clinton, n. red) sunt atât de greşite", a afirmat Trump.
Declaraţiile lui Trump au fost făcute după ce, în primă fază, acesta a sugerat în repetate rânduri că rezultatele alegerilor vor fi falsificate în defavoarea sa, adoptând, se pare, o atitudine defensivă.
SCHIMBARE DE DIRECŢIE A DISCURSULUI POST-CAMPANIE AL LUI TRUMP
Există o schimbare de direcţie la nivelul discursului post-campanie al lui Donald Trump, după câştigarea scrutinului prezidenţial el renunţând la o serie de promisiuni controversate privind politica mediului sau la măsuri împotriva lui Hillary Clinton.
Trump a preluat, după câştigarea scrutinului prezidenţial, elemente din discursul rostit de Clinton, promiţând, cum făcuse şi aceasta, că va fi preşedintele tuturor americanilor şi unificarea naţiunii americane după campania electorală care a creat clivaje.
Deşi a criticat decizia FBI de a nu cere inculparea lui Hillary Clinton în ancheta privind utilizarea unui server de e-mail privat, Donald Trump a anunţat, după ce a câştigat alegerile, că nu va cere continuarea investigaţiilor în cazul serverului de e-mail privat folosit de Hillary Clinton, cu toate că anterior îi transmitea acesteia că dacă va câştiga, îi va cere procurorului general să numească un procuror special pentru a ancheta cazul ei.
La doar două săptămâni după ce a câştigat scrutinul prezindenţial american şi la câteva ore după ce a anunţat că nu va cere continuarea investigaţiilor în cazul serverului de e-mail privat folosit de Hillary Clinton, în discursul lui Donald Trump a apărut o nouă schimbare: el a declarat că există o oarecare conexiune între schimbările climatice şi activităţile poluante întreprinse de oameni, deşi anterior respinsese acest lucru şi ameninţase chiar cu anularea Acordului climatic de la Paris, în timpul campaniei sale.
Donald Trump a catalogat iniţial drept "ridicole" concluziile CIA potrivit cărora Rusia ar fi intervenit în alegerile prezidenţiale pentru a-l ajuta să câştige scrutinul, subliniind că hackerii trebuie prinşi în flagrant şi notând că, dacă el ar fi denunţat ingerinţe străine, ideea ar fi fost numită "teorie a conspiraţiei".
Serviciile secrete americane au concluzionat însă că Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a ordonat campania de influenţare a rezultatului scrutinului prezidenţial din SUA în scopul facilitării victoriei lui Donald Trump şi în ambiţia de a submina sistemul liberal-democratic occidental.
Ulterior, Donald Trump a admis că Rusia a efectuat atacuri cibernetice în campania electorală americană. "Partidul Democrat era vulnerabil la atacuri cibernetice. Cred că atacurile informatice au fost lansate de Rusia, dar cred că şi de alte ţări", a declarat Donald Trump.
Întrebat, în cursul primei conferinţe de presă după alegeri, ce îi transmite preşedintelui rus, Vladimir Putin, despre atacurile cibernetice, Donald Trump a răspuns: "Nu ar trebui să mai facă aşa ceva".
"Rusia va avea mai mult respect faţă de ţara noastră când o voi conduce eu, un respect mai mare decât atunci când era condusă de alţi oameni... Trebuie să luăm atitudine, nu este vorba doar de Rusia, 22 de milioane de conturi au fost atacate cibernetic în SUA din China. Acest lucru se întâmplă pentru că nu avem apărare", a subliniat Trump.
"În plus, China profită în totalitate de Statele Unite din punct de vedere economic", a continuat Trump.
"Toate ţările ne vor respecta mai mult, mult mai mult decât în timpul fostelor administraţii", a insistat viitorul preşedinte al SUA.
"În următoarele 90 de zile, vom prezenta un raport despre măsuri de contracarare a atacurilor cibernetice, despre cum să oprim acest fenomen. Oricum, este destul de trist că rapoartele serviciilor de informaţii ajung în presă. Este chiar ilegal. Serviciile de informaţii sunt esenţiale şi sunt foarte importante... Vom pune la conducerea lor oameni remarcabili", a concluzionat Trump.
Citeşte şi: Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt de la Kremlin: Trump nu este omul nostru, ci al Americii
Citeşte şi: Teodor Meleşcanu, despre românii dispăruţi în Italia: Aşteptăm confirmare de la autorităţile italiene
Citeşte şi: VIDEO Fetiţa femeii din România ar fi fost scoasă în viaţă de sub dărâmături / MAE: Românca şi un copil sunt la spital, în afara oricărui pericol
Citeşte şi: George Soros susţine că Donald Trump „va eşua“ ca preşedinte şi că Brexitul „va dura trei zile“
Citeşte şi: Cel puţin 90 de morţi, după ce forţele aeriene nigeriene au atacat din greşeală o tabără de refugiaţi
Citeşte şi: VIDEO Avalanşa din Italia: Autorităţile italiene continuă căutarea eventualilor supravieţuitori / Pompierii au găsit opt persoane în viaţă
Citeşte şi: GALERIE FOTO, VIDEO Igor Dodon, preşedintele Republicii Moldova, s-a scăldat în apa rece a unui lac, de Bobotează
Citeşte şi: VIDEO Proteste de proporţii anti-Trump la New York şi Washington: Altercaţii cu susţinătorii preşedintelui-ales/ Mii de oameni, inclusiv celebrităţi, au participat la manifestaţie
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe alephnews.ro: Ancheta preliminară confirmă că o rachetă rusească a provocat prăbușirea Azerbaijan Airlines în Kazahstan
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Centrul Global de Angajament (GEC) din cadrul Departamentului de Stat al SUA, acuzat de republicani că-i cenzurează pe americani, se închide după ce a rămas fără finanțare. Elon Musk l-a catalogat ca fiind „cel mai mare infractor din SUA”
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Măsurile disperate pe care le iau chinezii ca să încurajeze natalitatea. Îi învaţă pe tineri chiar şi cum să meargă la întâlniri şi să se îndrăgostească
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Una dintre cele mai râvnite femei din lume s-a despărțit de iubitul fotbalist. Cine e latino loverul de care s-a îndrăgostit
PROSPORT.RO
Ce a putut să scrie o tânără pe salata boeuf, de Crăciun? Au râs cu lacrimi când au văzut mesajul genial
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 07:55
Au apărut imagini care par să arate noi modele de avioane militare chineze
-
astăzi, 07:45
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 1038. Lavrov: Administraţia Trump ar trebui să facă primul pas pentru „restabilirea dialogului” / Reuters: Rusia utilizează Bitcoin pentru plăţile internaţionale