Donatori de top semnalează sprijinul pentru nominalizarea lui Kamala Harris

În perioada premergătoare deciziei preşedintelui Joe Biden de a ieşi din cursa pentru 2024, mai mulţi donatori au contactat proactiv echipa vicepreşedintelui Kamala Harris pentru a semnala că ar fi dispuşi să o susţină dacă ar candida.

Urmărește
540 afișări
Imaginea articolului Donatori de top semnalează sprijinul pentru nominalizarea lui Kamala Harris

Donatori de top semnalează sprijinul pentru nominalizarea lui Kamala Harris

CNN citează trei persoane familiarizate cu discuţiile.

Un donator care a participat la una dintre aceste discuţii a descris mesajul astfel: „Dacă se schimbă ceva, suntem alături de tine”.

Decizia lui Biden de a ieşi din cursă şi de a o susţine pe Harris reprezintă o schimbare seismică pentru Partidul Democrat - o schimbare pe care donatorii o îmbrăţişează public.

Mitri Mehlhorn, un strateg politic democrat care consiliază mai mulţi susţinători cu bani, a publicat duminică o declaraţie în urma retragerii lui Biden, susţinând-o pe Harris.

„Kamala Harris este visul american personificat, fiica unor imigranţi care s-au întâlnit la Cal. Ea este, de asemenea, tenacitate personificată, ridicându-se din oraşul meu natal Oakland California pentru a deveni procurorul de top al statului”, se arată în declaraţie.

Donaţiile importante pentru campania de realegere a lui Biden au scăzut considerabil în săptămânile care au urmat prestaţiei preşedintelui la dezbaterea de la CNN şi crizei de încredere în Partidul Democrat care a rezultat din aceasta, iar finanţarea campaniei sale a devenit un aspect cheie în momentul în care acesta a analizat dacă să rămână în cursă.

Potrivit unei surse implicate în discuţii, donatorii importanţi care au reţinut cecurile din cauza îngrijorărilor legate de candidatura lui Biden au început brusc să contacteze consilierii, exprimându-şi disponibilitatea de a face donaţii pentru campanie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici