- Home
- Externe
- (31.05.2021, 04:09)
- Tamara Ceaicovschi
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Drona este noua armă de război căutată de puterile militare. Cât de periculoasă este KARGU-2
- O dronă de atac mortal a vizat o ţintă umană fără a fi instruită să o facă.
- Incidentul a avut loc în timpul ciocnirilor din Libia, anul trecut.
- Experţii trag semnal de alarmă la lipsa de reglementare a ”roboţilor ucigaşi”.
Urmărește
1589 afișări
Drona KARGU-2
Potrivit unui raport al Organizaţiei Naţiunilor Unite, dronele militare ar fi putut să atace oamenii în mod autonom pentru prima dată anul trecut.
KARGU-2, o dronă de atac mortală proiectată pentru război asimetric şi operaţiuni antiteroriste, a vizat unul dintre soldaţi, în timp ce se retrăgea. Incidentul a avut loc în martie a anului trecut, în timpul unui conflict din Libia.
Human Rights Watch a cerut interzicerea producţiei armelolor complet autonome.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Azi, în Sfânta zi a Crăciunului, poate știi de ce Iisus Hristos nu s-a născut român
-
UE s-ar putea extinde: O ţară din Europa vrea să organizeze un referendum pentru a adera la UE
-
Dronele ucrainene ar fi distrus un depozit de muniţie rusesc în regiunea Rostov
-
Avertismentul unor lideri europeni: NATO nu poate apăra Europa fără SUA în faţa Rusiei
Dronele au devenit arme de război. Iară ţările îşi procură astfel de arme.
Polonia va cumpăra 24 de drone înarmate din Turcia, a declarat deunăzi ministrul polonez al apărării, devenind astfel primul membru NATO care va cumpăra vehicule aeriene fără pilot la bord (UAV) produse în Turcia, informează Reuters.
Dronele Bayraktar TB2, dintre care primele urmează să fie livrate anul viitor, vor fi înarmate cu proiectile antitanc.
Polonia va cumpăra, de asemenea, un pachet logistic şi de instruire, a declarat ministrul apărării Mariusz Blaszczak.
Blaszczak a declarat pentru postul naţional de radio că dronele Bayraktar TB2 ''şi-au dovedit eficienţa în războaie'' şi a adăugat că dronele vor fi întreţinute de o companie militară, fără a da alte detalii.
Armata israeliană a doborât recent o dronă care a pătruns în spaţiul aerian al Israelului dinspre Libanul vecin, potrivit unui comunicat militar.
Dar a adăugat că, mai devreme în cursul zilei, trupele israeliene "au localizat o dronă doborâtă în urmă cu câteva săptămâni după ce pătrunsese, de asemenea, pe teritoriul israelian dinspre Liban", afirmând că aparţinea "organizaţiei teroriste Hezbollah".
În februarie, Hezbollahul a afirmat că a doborât o dronă israeliană care intrase în spaţiul aerian al Libanului.
Israelul trimite ocazional drone de observare deasupra Libanului, ţară cu care statul evreu se află tehnic în război. Linia de demarcaţie dintre cele două ţări este scena unor incidente sau chiar a ciocnirilor sporadice.
Citește pe alephnews.ro: Armistițiul de Crăciun a reprezentat un moment istoric în timpul Primului Război Mondial. Cum s-a produs acest lucru
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Warren Buffett a spus cândva că o casă poate să fie un coşmar dacă ochii cumpărătorului sunt mai mari decât portofelul său. Totuşi, crede că investiţia sa de 31.500 de dolari este una dintre cele mai bune
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe