Efectele revoltelor. Autorităţile britanice vor să modifice modul de reglementare a reţelelor sociale

  • Autorităţile britanice vor să modifice legislaţia care reglementează reţelelor sociale.
  • Asta după revoltele împotriva migranţilor care au izbucnit în mai multe oraşe britanice.
  • Autorităţile susţin că mişcările de stradă au fost provocate şi alimentate de informaţii false transmise în mediul online.
Urmărește
436 afișări
Imaginea articolului Efectele revoltelor. Autorităţile britanice vor să modifice modul de reglementare a reţelelor sociale

Efectele revoltelor.Autorităţile britanice vor să modifice modul de reglementare a reţelelor sociale

Guvernul britanic ia în considerare mai multe modificări ale legii privind siguranţa online, potrivit Reuters. Legea, adoptată în octombrie, urmează să intre în vigoare la începutul anului viitor. Aceasta permite guvernului să amendeze companiile de social media cu până la 10% din cifra de afaceri în cazul în care sunt constatate încălcări ale reglementărilor. Ca urmare, companiile s-ar confrunta doar cu o amendă dacă nu reuşesc să controleze conţinutul ilegal, cum ar fi incitarea la violenţă, la discriminare sau la rasism.

Modificările propuse vor permite autorităţilor să sancţioneze mai dur companiile. Sondajele realizate în ultimele zile în Marea Brtianie arată că majoritatea britanicilor susţin demersul autorităţilor privind întărirea controlului asupra reţelelor de socializare.

Revoltele din Marea Britanie au izbucnit săptămâna trecută, după ce postări online distribuite foarte mult au identificat în mod greşit un criminal. Este vorba despre o persoană care a ucis trei copii şi a rănit mai mulţi cu ajutorul unui cuţit. În mod eronat, despre el s-a spus că este un migrant musulman ceea ce a declanşat furia britanicilor asupra străinilor.

În timp ce protestatarii se băteau cu poliţiştii şi atacau centrele de migranţi, proprietarul X, Elon Musk, şi-a folosit platforma pentru a răspîndi informaţii controversate, inclusiv un mesaj care sugerează că războiul civil este „inevitabil” în Marea Britanie.

Purtătorul de cuvânt al premierului Keir Starmer a replicat spunând că „nu există nicio justificare” pentru astfel de comentarii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici