Eventuala moarte a liderului Hamas ar putea grăbi finalul războiului

Eventuala moarte a liderului Hamas ar putea grăbi finalul războiului din Gaza. Este opinia unor oficiali americani care în trecut au considerat că dispariţia Yahya Sinwar ar fi un moment cheie în războiul din Gaza. Americanii nu au comentat încă anunţul IDF de joi.

Urmărește
334 afișări
Imaginea articolului Eventuala moarte a liderului Hamas ar putea grăbi finalul războiului

Eventuala moarte a liderului Hamas ar putea grăbi finalul războiului

Oficialii americani nu au comentat încă anunţul de joi al armatei israeliene privind posibila eliminare a liderului Hamas, Yahya Sinwar.

Totuşi, dacă se va confirma decesul, implicaţiile pentru ar putea fi foarte importante.

Aşa cum au spus de multe ori în trecut, dispariţia lui Yahya Sinwar este considerată de americani o oportunitate importantă pentru încheierea războiului dintre Israel şi Hamas, potrivit CNN.

Negocierile privind încetarea focului şi eliberarea ostaticilor sunt blocate de multe luni şi americanii cred că liderul Hamas este principalul vinovat.

Armata israeliană a anunţat, joi, că verifică posibilitatea uciderii liderului Hamas, Yehya Sinwar. Identitatea celor trei persoane ucise în cadrul unei operaţiuni în Gaza nu a putut fi încă confirmată, au precizat militarii israelieni.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici