Forţele israeliene avansează în sudul Fâşiei Gaza, mai multe persoane sunt strămutate

Forţele israeliene au trimis duminică tancuri mai adânc în zonele din sudul Fâşiei Gaza, în timp ce luptele cu militanţii conduşi de Hamas au făcut ravagii, iar oficialii din domeniul sănătăţii din Gaza au declarat că loviturile militare israeliene au ucis 66 de palestinieni în ultimele 24 de ore.

Urmărește
968 afișări
Imaginea articolului Forţele israeliene avansează în sudul Fâşiei Gaza, mai multe persoane sunt strămutate

Forţele israeliene avansează în sudul Fâşiei Gaza, mai multe persoane sunt strămutate

Tancurile au pătruns mai adânc în cele trei oraşe Al-Karara, Al-Zanna şi Bani Suhaila, la est de Khan Younis, în sudul Fâşiei Gaza, iar medicii au declarat că cel puţin nouă palestinieni au fost ucişi duminică dimineaţă de loviturile militare israeliene în aceste zone, scrie Reuters.

Rezidenţii au declarat că se puteau auzi lupte crâncene în zonele estice ale Khan Younis, unde armata opera. Noile incursiuni au determinat alte mii de familii să îşi părăsească locuinţele şi să se îndrepte spre zonele supraaglomerate din Al-Mawasi, la vest, şi spre nord, spre Deir Al-Balah.

În ultimele zile, armata israeliană a declarat că raidul din estul Khan Younis a fost un răspuns la noile atacuri, inclusiv tiruri de rachete, din acele zone şi pentru a împiedica Hamas să se regrupeze. Acesta a declarat că forţele au ucis zeci de militanţi în zonă şi au distrus infrastructura militară.

Între timp, în Rafah, aproape de graniţa cu Egiptul, forţele israeliene au avansat mai mult în părţile de nord ale oraşului, unde încă nu au preluat controlul total.

De asemenea, tancurile au bombardat unele zone din centrul Fâşiei Gaza, inclusiv tabăra Bureij, tabăra Nuseirat şi satul Juhr El-Deek.

Duminică, directorul CIA, William Burns, era aşteptat să se întâlnească la Roma cu omologii săi israelian şi egiptean şi cu prim-ministrul Qatarului pentru discuţii privind încetarea focului în Gaza şi eliberarea ostaticilor de către Hamas.

Hamas doreşte un acord de încetare a focului pentru a pune capăt războiului din Gaza, în timp ce premierul israelian Benjamin Netanyahu promite că conflictul se va opri doar după ce Hamas va fi învinsă.

Radiodifuzorul public israelian Kan a declarat că răspunsul Israelului la ultima propunere a fost înmânat Washingtonului sâmbătă, înainte de întâlnirea aşteptată - cel mai recent efort de a ajunge la un acord după luni în care Israelul şi Hamas s-au acuzat reciproc pentru impas.

Israelul a declarat duminică că va lovi dur Hezbollah, aliatul Hamas, după ce a acuzat Hezbollah, susţinut de Iran, de uciderea a 12 copii şi adolescenţi într-un atac cu rachete asupra unui teren de fotbal din Înălţimile Golan ocupate de Israel.

Atacul a escaladat tensiunile din cadrul ostilităţilor, care au fost purtate în paralel cu războiul din Gaza şi au generat temeri cu privire la un conflict în toată regula între adversarii puternic înarmaţi.

Peste 39.000 de palestinieni au fost ucişi în ofensiva israeliană din Gaza, potrivit autorităţilor sanitare locale, care nu fac distincţie între combatanţi şi non-combatanţi.

Israelul, care a pierdut 328 de soldaţi în luptele din Gaza, estimează că luptătorii reprezintă aproximativ o treime din palestinienii ucişi de la lansarea ofensivei militare ca răspuns la un atac condus de Hamas în sudul Israelului în octombrie.

Aproximativ 1.200 de persoane au fost ucise şi 250 au fost luate ostatice în atacul din 7 octombrie, potrivit bilanţului israelian.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici