- Home
- Externe
- BUCUREŞTI, (08.02.2024, 13:38)
- Tiberiu Sabo
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Fregată germană de apărare antiaeriană trimisă în Marea Roşie
Germania a trimis joi o fregată de apărare antiaeriană ca parte a unei misiuni navale a Uniunii Europene în Marea Roşie care va fi lansată la jumătatea lunii februarie pentru a proteja navele comerciale de atacurile grupării Houthi din Yemen, susţinută de Iran, relatează Reuters.
Urmărește
1813 afișări
Fregată germană de apărare antiaeriană trimisă în Marea Roşie
Numeroşi transportatori comerciali au deviat navele în urma atacurilor lansate de Houthi, grupare care controlează o mare parte din Yemen şi care susţine că acţionează în semn de solidaritate cu palestinienii, în timp ce Israelul şi Hamas duc un război în Gaza.
"Rutele comerciale maritime libere reprezintă baza industriei noastre şi a capacităţii noastre de a ne apăra", a declarat şeful marinei germane, viceamiralul Jan Christian Kaack. "Situaţia actuală din Marea Roşie a provocat deja blocaje în aprovizionare şi a forţat unele companii să îşi oprească producţia", a spus el, adăugând că peste 90% din toate bunurile ajung în Germania şi în restul Europei pe mare.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Pe 22 decembrie Revoluția ajungea la București. Ce evenimente au marcat noaptea din 21 spre 22 decembrie
-
Ucraina a executat primul asalt fără militari, doar cu drone terestre şi aeriene
-
22 decembrie 1989 - ziua fugii cu elicopterul a soţilor Ceauşescu
-
Prima prelevare de organe la Spitalul Grigore Alexandrescu de la o tânără aflată în moarte cerebrală
În decembrie, Statele Unite şi alte ţări au lansat o misiune pentru a proteja transporturile din Marea Roşie. Însă unii aliaţi ai SUA, în special ţările europene, au exprimat rezerve cu privire la acest plan, în cadrul căruia SUA şi Marea Britanie au lansat atacuri aeriene asupra poziţiilor Houthi, şi au respins ideea de a fi sub comanda Washingtonului.
Franţa, Grecia şi Italia se numără printre ţările care vor participa la misiunea UE denumită Aspides şi care va avea iniţial trei nave sub comanda UE.
Acestea vor fi mandatate să protejeze navele comerciale şi să intercepteze atacurile, dar nu vor lua parte la lovituri împotriva Houthi pe uscat.
Fregata germană Hesse a părăsit portul Wilhelmshaven din Marea Nordului cu destinaţia Marea Roşie.
Nava este construită pentru apărare antiaeriană, fiind echipată cu radare care pot detecta ţinte la o distanţă de până la 400 km şi cu rachete pentru a doborî ţinte precum rachete balistice şi drone la o distanţă de peste 160 km.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe alephnews.ro: Klaus Iohannis convoacă partidele la consultări pentru formarea Guvernului. Se decid șefii de la Senat și Camera Deputaților
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Suspectul atacului de la Târgul de Crăciun din Magdeburg, Germania a fost arestat preventiv. Patru femei și un băiat au decedat iar peste 200 de persoane au fost rănite
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe