Harris spune că este „outsider”, Trump trece la ofensivă

Vicepreşedintele Kamala Harris s-a autoproclamat „outsider” în cursa prezidenţială şi l-a numit pe adversarul său republican Donald Trump „pur şi simplu ciudat”, în timp ce Trump a descris-o pe Harris drept „malefică”, „bolnavă” şi „nebună”, rivalii schimbând replici de la distanţă sâmbătă.

Urmărește
1242 afișări
Imaginea articolului Harris spune că este „outsider”, Trump trece la ofensivă

Harris spune că este „outsider”, Trump trece la ofensivă

Apariţiile în duel au încununat o săptămână tumultoasă în care Harris a urcat în fruntea listei democrate după ce preşedintele Joe Biden, în vârstă de 81 de ani, a renunţat la candidatura sa pentru realegere sub presiunea crescândă a colegilor săi democraţi. O serie de sondaje indică faptul că intrarea lui Harris a şters avansul pe care Trump îl avea faţă de Biden în câteva zile, relatează Reuters.

Harris, vorbind la o strângere de fonduri privată condusă de cantautorul James Taylor în Pittsfield, Massachusetts, a declarat că o mare parte din retorica lui Trump şi a vicepreşedintelui său, senatorul JD Vance, a fost „pur şi simplu ciudată”.

Folosirea cuvântului „ciudat” pentru a-şi descrie adversarii a făcut parte dintr-o nouă strategie a democraţilor. Campania lui Harris l-a numit pe Trump „bătrân şi destul de ciudat” în urma apariţiei sale la Fox News, joi, şi cel puţin un susţinător a apărut în faţa evenimentului de sâmbătă cu o pancartă pe care scria „Trump este ciudat”.

Aşa cum a făcut-o şi în timpul vizitelor de campanie din această săptămână, Harris, în vârstă de 59 de ani, a pus din nou în contrast experienţa sa de procuror cu cea a lui Trump, care a fost condamnat penal, şi a afirmat că oferta sa se referă la viitor, în timp ce Trump, în vârstă de 78 de ani, doreşte să întoarcă ţara la un „trecut întunecat.

Câteva ore mai târziu, Trump a declanşat o serie de atacuri hiperbolice la un miting în St. Cloud, Minnesota, afirmând că Harris ar „distruge ţara” şi criticând-o pe aceasta pe teme care variază de la siguranţa publică la imigraţie.

„Dacă o liberală nebună ca Kamala Harris ajunge în Parlament, visul american a murit”, a spus Trump, adăugând că Harris este «chiar mai rea» decât Biden.

Discursul fostului preşedinte - impregnat cu nemulţumiri familiare şi afirmaţii false cu privire la frauda electorală - a arătat clar că apelul său la unitate în urma atentatului la viaţa sa de acum două săptămâni s-a risipit cu totul.

„Vreau să fiu drăguţ. Toţi spun: 'Cred că s-a schimbat'”, a spus Trump. „Nu, nu m-am schimbat. Poate că am devenit mai rău”.

Evenimentul organizat de fostul preşedinte pe o arenă de hochei pe gheaţă cu 8.000 de locuri a respectat recomandarea Serviciului Secret al SUA ca acesta să evite evenimentele mari în aer liber după tentativa de asasinat de la un miting din Pennsylvania.

Trump a declarat sâmbătă, pe site-ul său, că va continua să organizeze mitinguri în aer liber şi că Secret Service „a fost de acord să îşi intensifice substanţial operaţiunile” pentru a-l proteja.

Minnesota nu a ales un candidat republican la preşedinţie în ultimii 52 de ani, însă campania lui Trump a considerat că acest lucru este din ce în ce mai la îndemână, după ce cifrele din sondaje lui Biden au scăzut în urma prestaţiei sale dezastruoase la dezbaterea din 27 iunie.

Cu toate acestea, preluarea mandatului de către Harris a revigorat o campanie care se clătina puternic pe fondul îndoielilor democraţilor cu privire la şansele lui Biden de a-l învinge pe Trump sau la capacitatea acestuia de a continua să guverneze în cazul în care va reuşi.

Harris, prima femeie de culoare şi primul american de origine asiatică care a ocupat funcţia de vicepreşedinte, a strâns peste 100 de milioane de dolari în cele 36 de ore după ce Biden a decis să renunţe la cursă. Campania sa a declarat că strângerea de fonduri de sâmbătă a adus peste 1,4 milioane de dolari de la aproximativ 800 de participanţi.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici