- Home
- Externe
- (28.07.2024, 21:12)
- Bianca Popa
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 886. Putin umblă cu „nucleara” în gură / Rusia revendică încă două sate, după o săptămână în care a folosit armament la greu
- China neagă sprijinul acordat efortului de război al Rusiei în Ucraina.
- Blinken avertizează China cu privire la consecinţele suportului pentru industria de apărare a Rusiei.
- Orban acuză SUA de sabotarea Nord Stream şi critică politicile occidentale.
Urmărește
3794 afișări
Războiul din Ucraina, ziua 886. Blinken avertizează China cu privire la consecinţele suportului pentru industria de apărare a Rusiei / Orban acuză SUA de sabotarea Nord Stream şi critică politicile occidentale
SUA-Japonia: condamnăm cooperarea Rusia-China
Liderii apărării din SUA şi Japonia şi-au exprimat „îngrijorarea profundă cu privire la angajamentul tot mai mare faţă de cooperarea militară şi economică dintre Rusia şi China”. Aceasta este ceea ce citim într-o notă a Departamentului de Apărare al SUA.
Medvedev: Ucrainenii nu vor să ajungă într-o maşină de tocat carne pentru ambiţiile SUA
Ucrainenii nu vor să fie aruncaţi într-o „moara infernală” din cauza ambiţiilor Statelor Unite şi, în special, a actualului preşedinte Joe Biden. Astfel, vicepreşedintele Consiliului de Securitate al Rusiei, Dmitri Medvedev, a comentat la agenţia Tass politica SUA faţă de Kiev. „Nimeni nu vrea să fie aruncat într-o maşină de tocat carne infernală doar pentru că un bătrân care şi-a pierdut minţile joacă soldaţii ca pe o jucărie şi este gata să sacrifice mii de vieţi”, a subliniat Medvedev. „Nimeni nu vrea să fie un pion în jocul altcuiva sau să alimenteze focul altcuiva şi exact asta este destinat cetăţenilor obişnuiţi ai Ucrainei”, a menţionat vicepreşedintele Consiliului de Securitate al Federaţiei Ruse, adăugând că „oamenii E îngrozită.”
ULTIMELE ȘTIRI
-
Ce trebuie să știi despre alegerile prezidențiale și referendumul din 24 noiembrie? Aproape 19.000 de secții de votare vor fi deschise pe teritoriul României începând cu ora 07:00
-
Adrian Sârbu: Votezi cu tine sau cu un om care te minte în fiecare zi? Duminică du-te şi pune ştampila pe alb!
-
Alegeri prezidenţiale. Peste 218.000 de români au votat în străinătate până la ora 22.00
-
Preşedintele AEP s-a întâlnit cu observatorii internaţionali acreditaţi la alegerile din România
Moscova pretinde că a cucerit încă două sate
Alte două sate din regiunea Doneţk a Ucrainei (estul Ucrainei), unde au loc lupte din ce în ce mai acerbe între cele două armate, au fost recucerite de Rusia, potrivit rapoartelor de la Moscova. Acesta din urmă a mai precizat că forţele sale împing spre oraşul Pokrovsk, la nord-vest de capitala regională. Potrivit Ministerului rus al Apărării, trupele au preluat controlul asupra satelor Progres şi Yevgenivka, aflate la câţiva kilometri distanţă unul de celălalt. Ieri, Moscova a anunţat că a cucerit satul Lozuvaţke, una dintre cele peste zece aglomerări preluate de Moscova în iulie, în cadrul campaniei de recăpătare a controlului asupra regiunii.
Putin: Dacă SUA vor desfăşura rachete în Europa, Rusia va fi trimite nucleare
Dacă Statele Unite îşi vor desfăşura rachetele cu rază lungă de acţiune în Germania începând cu 2026, Rusia se va considera „liberă de moratoriul declarat anterior unilateral privind desfăşurarea mijloacelor noastre de atac cu rază medie şi scurtă, inclusiv creşterea capacităţilor forţelor de coastă a Marinei noastre”. Preşedintele rus Vladimir Putin a spus acest lucru la o paradă a marinei ruse din Sankt Petersburg, referindu-se la reluarea producţiei de arme nucleare cu rază intermediară. „Dezvoltarea unor astfel de sisteme este în prezent în curs de finalizare. Vom lua măsuri în oglindă în desfăşurarea lor în lumina acţiunilor întreprinse de Statele Unite şi statele sale satelit din Europa şi alte părţi ale lumii”, a spus preşedintele rus.
Armata ucraineană confirmă lovitura asupra rafinăriei de petrol din regiunea Kursk din Rusia
Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU), în cooperare cu armata ucraineană, a lovit depozitul de petrol Polyova din regiunea Kursk din Rusia în cursul nopţii de 28 iulie, a confirmat Statul Major al Forţelor Armate ale Ucrainei.
Rebelii din Mali spun că au ucis şi rănit zeci de soldaţi, mercenari Wagner în lupte
Potrivit preşedintelui Zelenski, Rusia a lansat peste 700 de bombe aeriene şi 100 de drone Shahed asupra Ucrainei în cursul săptămânii trecute
Presedintele ucrainean a făcut apel la aliaţi să furnizeze Kievului arme cu rază lungă de acţiune şi echipamente de apărare aeriană, adăugând că „fiecare decizie concretă a partenerilor de a consolida forţa noastră este în măsură să salveze vieţile oamenilor”.
Atacurile Rusiei împotriva Ucrainei au ucis 11 persoane şi au rănit 41 în ultima zi
Atacurile ruşilor împotriva a patru regiuni ucrainene au ucis 11 persoane şi au rănit alte 41 în ultima zi, au raportat autorităţile regionale la începutul zilei de 28 iulie.
Statul Major General: Rusia a pierdut 574.690 de soldaţi în Ucraina începând cu 24 februarie 2022
De asemenea, Rusia ar fi pierdut 8 344 de tancuri, 16 095 de vehicule blindate de luptă, 21 572 de vehicule şi rezervoare de combustibil, 15 936 de sisteme de artilerie, 1 127 de sisteme de rachete cu lansare multiplă, 906 sisteme de apărare aeriană, 363 de avioane, 326 de elicoptere, 12 766 de drone, 28 de nave şi bărci şi un submarin.
Potrivit unui oficial, aliaţii vor furniza Ucrainei 200 de unităţi de echipamente de evacuare în prima linie
La 27 iulie, Ucraina a obţinut un acord cu aliaţii săi pentru achiziţionarea a 200 de vehicule de evacuare, a declarat ministrul adjunct al apărării, Natalia Kalmykova. De asemenea, Ministerul Industriilor Strategice lucrează pentru a se asigura că Ucraina poate produce astfel de echipamente pe plan intern.
Atac cu drone provoacă incendii la o rafinărie de petrol din regiunea Kursk, Rusia
În noaptea de 28 iulie, un atac cu drone în regiunea Kursk din Rusia a cauzat explozii, ducând la mai multe incendii, inclusiv unul la o rafinărie de petrol.
China neagă sprijinul acordat efortului de război al Rusiei în Ucraina
Ministrul de Externe al Chinei, Wang Yi, a negat ferm acuzaţiile conform cărora Beijingul sprijină efortul de război al Rusiei în Ucraina, în cadrul unei întâlniri cu Secretarul de Stat al SUA, Antony Blinken, pe 27 iulie în Laos. Această negare vine în contextul unei scrutinizări crescânde din partea naţiunilor occidentale privind rolul Chinei în conflict.
În timpul discuţiilor de la marginea unei întâlniri a Asociaţiei Naţiunilor din Asia de Sud-Est (ASEAN), Wang a subliniat intenţia Chinei de a-şi proteja interesele şi a respins acuzaţiile din partea Statelor Unite şi NATO. El a criticat naţiunile occidentale, în special SUA, pentru că ar fi exacerbat conflictul prin furnizarea de arme Ucrainei şi prin impunerea de sancţiuni asupra companiilor chineze acuzate că ajută Rusia.
Relaţia Chinei cu Rusia s-a intensificat de la izbucnirea războiului în Ucraina în februarie 2022, Beijingul menţinându-se în postura de mediator. Emisarul Li Hui a fost trimis în Europa în efortul de a media conflictul.
Deşi NATO a etichetat China drept un ”factor decisiv” al conflictului, Beijingul a respins constant afirmaţiile că ar sprijini efortul de război al Rusiei, susţinând că poziţia sa este transparentă şi legitimă. Wang a reiterat că China se opune sancţiunilor unilaterale şi oricărei forme de constrângere, promiţând să ia măsuri decisive pentru a-şi proteja interesele.
China s-a abţinut de la a condamna invazia Rusiei şi a criticat NATO pentru neglijarea preocupărilor de securitate ale Rusiei. Cu toate acestea, Beijingul a subliniat, de asemenea, importanţa respectării integrităţii teritoriale a tuturor naţiunilor, inclusiv a Ucrainei. Wang a reafirmat angajamentul Chinei de a promova discuţiile de pace între Rusia şi Ucraina, declarând că poziţia Chinei asupra conflictului rămâne sinceră şi concentrată pe încurajarea dialogului.
Ministerul raportează o rată mare de revenire a soldaţilor ucraineni răniţi în serviciu
Ministerul Apărării raportează că peste 75% dintre soldaţii ucraineni răniţi revin în serviciu după ce au urmat un program de reabilitare. ”Am realizat un procent foarte mare de reabilitare de înaltă calitate şi de revenire în serviciu. Partenerii noştri occidentali, acele ţări care nu au avut niciodată o asemenea experienţă, asemenea război, remarcă şi ei acest lucru,” a declarat un reprezentant al ministerului în timpul unui briefing la Congresul de Medicină Militară şi Sănătate Mentală de la Kiev.
Blinken avertizează China cu privire la consecinţele suportului pentru industria de apărare a Rusiei
Secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, a emis un avertisment sever către China în legătură cu sprijinul continuu pentru sectorul de apărare al Rusiei.
Potrivit purtătorului de cuvânt al Departamentului de Stat al SUA, Matthew Miller, Blinken şi-a exprimat ”serioasa îngrijorare” faţă de susţinerea de către Republica Populară Chineză (RPC) a capacităţilor de apărare ale Rusiei. El a subliniat că, dacă China nu ia măsuri pentru a aborda această ameninţare la adresa securităţii europene, Statele Unite vor lua măsurile adecvate ca răspuns.
Orban acuză SUA de sabotarea Nord Stream şi critică politicile occidentale
Premierul maghiar Viktor Orban, vorbind la o tabără din Băile Tuşnad, România, pe 27 iulie, a acuzat Statele Unite de sabotarea conductelor de gaz natural Nord Stream şi a subliniat necesitatea unui terţ pentru a media încheierea războiului din Ucraina, scrie The Kyiv Independent.
Orban a repetat acuzaţiile Rusiei conform cărora SUA şi Marea Britanie au fost responsabile pentru exploziile Nord Stream din septembrie 2022, care au deteriorat conductele ce conectează Rusia şi Germania. În ciuda investigaţiilor în curs, nu s-au găsit dovezi concludente, iar Danemarca şi Suedia au închis cazurile în februarie 2024. Unele ţări occidentale au sugerat implicarea Rusiei, în timp ce unii investigatori germani au indicat Ucraina, deşi Kievul neagă orice implicare.
Orban a criticat ţările europene pentru că au respectat cerinţele SUA, argumentând că sancţiunile şi preţurile ridicate la energie au afectat economia europeană. El a condamnat tăcerea Europei cu privire la incidentul Nord Stream, descriindu-l ca un act de umilinţă şi supunere faţă de interesele americane.
Orban a criticat Polonia pentru că s-a aliniat strâns cu SUA şi a abandonat Grupul de la Visegrad, format din Ungaria, Slovacia, Cehia şi Polonia, în favoarea unei noi axe politice care implică Londra, Varşovia, Kiev, precum şi ţările baltice şi scandinave. El a acuzat Polonia de ipocrizie pentru că a criticat relaţiile economice ale Ungariei cu Rusia, în timp ce continuă să facă afaceri cu intermediari ruşi.
Orban s-a poziţionat ca un mediator în conflictul Rusia-Ucraina, întâlnindu-se cu lideri globali importanţi, inclusiv preşedintele rus Vladimir Putin, preşedintele chinez Xi Jinping şi fostul preşedinte american Donald Trump. El crede că pacea poate fi obţinută doar prin intervenţie externă, deoarece atât Ucraina, cât şi Rusia rămân hotărâte în convingerea că pot câştiga războiul.
Poziţia şi acţiunile lui Orban au atras critici din partea UE şi a preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski. Blocarea repetată de către Orban a ajutorului pentru Ucraina şi retorica sa pro-Kremlin au tensionat şi mai mult relaţiile Ungariei cu aliaţii săi europeni.
Citește pe alephnews.ro: Adrian Sârbu: Votezi cu tine sau cu un om care te minte în fiecare zi? Duminică du-te și pune ștampila pe alb!
Citește pe www.zf.ro: Cutremur pe piaţa imobiliară: ”Preţurile se vor duce la cer în perioada următoare. Realitatea e că cei care nu îşi vor mai permite să cumpere vor sta cu chirie, cum se întâmplă şi în străinătate“ VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Cutremur pe piaţa imobiliară: ”Preţurile se vor duce la cer în perioada următoare. Realitatea e că cei care nu îşi vor mai permite să cumpere vor sta cu chirie, cum se întâmplă şi în străinătate“ VIDEO
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
Ce a primit o clientă, după ce a comandat piept de pui în restaurantul lui Dani Oțil: „M-am îmbolnăvit pe loc”
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe