Ieşirea lui Biden din cursă, veste-şoc pentru colaboratorii săi. Momentele de dinaintea anunţului

  • Echipa de campanie a lui Joe Biden a insistat săptămâna trecută că preşedintele intenţionează să rămână în cursa pentru 2024, în ciuda unei avalanşe de apeluri din cadrul Partidului Democrat pentru ca acesta să se retragă.
  • Cu toate acestea, Joe Biden s-a răzgândit foarte repede, luându-i prin surprindere atât scena politică internaţională, cât şi pe colaboratorii săi.
Urmărește
450 afișări
Imaginea articolului Ieşirea lui Biden din cursă, veste-şoc pentru colaboratorii săi. Momentele de dinaintea anunţului

Ieşirea lui Biden din cursă, veste-şoc pentru colaboratorii săi. Momentele de dinaintea anunţului

Toată săptămâna trecută, echipa de campanie a preşedintelui Biden a reiterat că acesta nu se va retrage din cursă şi au stabilit inclusiv planul de campanie pe care Biden odată ce ar fi revenit la programul său după ce a fost testat pozitiv pentru Covid-19, scrie BBC.

Sâmbătă seara, Biden a început să se gândească dacă ar trebui să se retragă, fiind una dintre cele mai grele decizii din cariera sa politică de 50 de ani. Sămbătă, Biden şi consilierii săi s-au întâlnit la casa de pe plajă, acolo unde preşedintele se afla în izolare, şi au analizat noile date din sondaje, discutând dacă l-ar putea învinge pe Donald Trump în peisajul politic actual.

Până duminică dimineaţa însă, preşedintele s-a răzgândit, potrivit unor surse cărora li s-a acordat anonimatul pentru a vorbi sincer despre desfăşurarea zilei.

Biden a colaborat cu Donilon la redactarea declaraţiei istorice care va pune capăt candidaturii, în timp ce  Richetti s-a ocupat de detaliile legate de difuzarea anunţului şi de informarea altor membri ai personalului.

Personalul de top de la Casa Albă a aflat vestea cu un minut înainte de publicarea declaraţiei

Biden a luat decizia finală de a renunţa duminică dimineaţa, sunându-i separat pe şeful de cabinet Jeff Zients, pe preşedintele său de campanie Jen O'Malley Dillon şi pe vicepreşedintele Kamala Harris pentru a-i informa, au declarat pentru BBC surse familiare cu modul în care s-au desfăşurat evenimentele de duminică.

Duminică după-amiază (seară, ora României), Joe Biden a avut o convorbire video cu cei mai importanţi membri ai personalului său de la Casa Albă şi de campanie, inclusiv Anita Dunn, care gestionează strategia de comunicare de la Casa Albă. Un minut mai târziu, el a anunţat, prin intermediul unei declaraţii publicate pe conturile sale de socializare, că se va retrage din cursa pentru alegerile prezidenţiale din noiembrie.

„A spus că a reflectat asupra acestui lucru în ultimele două zile”, a declarat pentru BBC un înalt oficial de la Casa Albă. „A fost o decizie foarte importantă”.

Multe persoane de la Casa Albă au aflat vestea din postarea de pe reţelele de socializare

Multe persoane de la Casa Albă şi din campanie nu au fost informate în prealabil cu privire la planurile dlui Biden. Majoritatea au aflat din postarea de pe reţelele sociale.

Zients, şeful de cabinet al preşedintelui, a avut o convorbire telefonică cu oficialii Casei Albe şi a trimis un e-mail întregului personal din Aripa de Vest pentru a confirma anunţul şi pentru a le mulţumi pentru munca depusă.

În paralel, Joe Biden a continuat să aibă convorbiri la telefon cu mai mulţi congresmeni democraţi, guvernatori şi susţinători, potrivit unei declaraţii a Casei Albe. El a planificat să continue să dea telefoane duminică seara şi luni, în timp ce Kamala Harris a sunat parlamentari - inclusiv liderul minorităţii din Camera Reprezentanţilor, Hakeem Jeffries - oficiali cheie ai partidului şi guvernatori pentru a-şi consolida sprijinul pentru candidatură.

Joe Biden s-a retras duminică din cursa pentru alegerile prezidenţiale din SUA. Acesta o susţine pe Kamala Harris să fie candidatul democrat pentru Casa Albă, iar până în acest moment, mai multe nume importante şi-au anunţat sprijinul pentru ea. Cu toate acestea, Kamala Harris trebuie să fie nominalizată oficial de către Partidul Democrat pentru a candida în cursa prezidenţială.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici