Încă o ţară din Europa introduce controale temporare la frontieră. Care este motivul

  • Norvegia a anunţat că introduce controale temporare la frontierele sale cu alte state vest-europene.
  • Anunţul a fost făcut după ce agenţia naţională de securitate a ridicat nivelul de ameninţare teroristă.
Urmărește
312 afișări
Imaginea articolului Încă o ţară din Europa introduce controale temporare la frontieră. Care este motivul

Încă o ţară din Europa introduce controale temporare la frontieră. Care este motivul

Norvegia introduce, temporar, controale la frontieră după ce şi-a ridicat nivelul de ameninţare teroristă, scrie Euronews.

Potrivit poliţiei norvegiene, controalele la frontieră vor fi în vigoare până în data de 22 octombrie.

Săptămâna trecută, agenţia de securitate PST a anunţat că nivelul de ameninţare al Norvegiei a crescut de la „moderat” la „ridicat”, al doilea cel mai ridicat nivel pe o scară de cinci niveluri.

Ameninţarea este sporită mai ales la adresa ţintelor evreieşti şi israeliene.

Poliţia norvegiană a declarat că noile controale nu vor implica verificarea tuturor călătorilor şi că nu există niciun motiv să se aştepte la întârzieri la punctele de trecere a frontierei.

În luna septembrie, Germania a anunţat reintroducerea controalelor la toate punctele de frontieră ale ţării pentru o perioadă de şase luni. Măsura a fost adoptată în încercarea de a combate criminalitatea şi de a reduce migraţia ilegală.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici