- Home
- Externe
- WASHINGTON, (23.11.2019, 12:41)
- Andrei Vacaru
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Iranul, condamnat de o instanţă americană în cazul jurnalistului Jason Rezaian. Ce despăgubiri trebuie să plătească
O instanţă din Washington D.C. a condamnat vineri Teheranul să îi plătească despăgubiri în valoare de 180 de milioane de dolari jurnalistului Jason Rezaian, care a petrecut un an şi jumătate în închisoare în Iran, informează CNN.
Urmărește
992 afișări
O instanţă americană a condamnat Iranul la plata unor despăgubiri pentru jurnalistul Jason Rezaian
Întrucât Iranul nu şi-a trimis niciun reprezentant în instanţă, judecătorul a admis cererea jurnalistului The Washington Post aşa cum a fost formulată, însă decizia este, în mare măsură, una simbolică. Jason Rezaian a petrecut 18 luni în închisoare în Iran, fiind acuzat de spionaj. El a fost eliberat în ianuarie 2016.
Potrivit deciziei instanţei, Iranul va trebui să plătească 180 de milioane de dolari, dintre care 150 de milioane mai multor membri ai familiei lui Rezaian şi aproape 30 de milioane jurnalistului.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Melania Trump nu respectă tradiţia: Prima doamnă nu se va întâlni cu Jill Biden la Casa Albă
-
Ion Cristoiu: Mă întrebam pe 14 noiembrie 2014: Sunt românii capabili, duminică, la al doilea tur, de o Revoluţie prin vot?
-
Trump deţine controlul deplin asupra guvernului, dar nu va obţine întotdeauna ceea ce doreşte
-
Cutremur joi dimineaţa în Arad
În motivarea deciziei, judecătorul a explicat decizia prin faptul că în cele 18 luni de detenţie, Rezaian a fost torturat, nu i-a fost asigurată reprezentarea în instanţă, a fost forţat să recunoască anumite acuzaţii şi a îndurat suferinţe fizice şi emoţionale.
Jason Rezaian a fost arestat în Iran în iulie 2014 şi acuzat de spionaj şi alte infracţiuni. Publicaţia The Washington Post, pentru care jurnalistul lucra, dar şi autorităţile americane au catalogat acuzaţiile aduse acestuia ca fiind „absurde”, iar mai mulţi susţinători ai săi au acuzat autorităţile iraniene că îi încalcă dreptul de a fi reprezentat de un avocat.
În 2016, Rezaian s-a numărat printre cei patru deţinuţi americani eliberaţi în cadrul unui schimb de prizonieri între cele două ţări. La acea vreme, mai mulţi oficiali americani au declarat pentru CNN că, în schimbul celor patru, Statele Unite au eliberat şapte cetăţeni iranieni încarceraţi pentru încălcarea regimului de sancţiuni impus de Washington Iranului.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe alephnews.ro: Neom, cel mai ambiţios proiect al Arabiei Saudite, se confruntă cu probleme. Directorul general a renunțat la funcție după șase ani
Citește pe www.zf.ro: Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Citește pe www.zf.ro: Cum a ajuns Adin Ross, un streamer controversat de 24 de ani, să fie menţionat de Trump ca unul dintre motivele victoriei. Adin Ross, prieten cu Andrew Tate, a dus la arestarea acestuia în România. El a vrut să îl viziteze în închsioare, dar i-a fost interzis accesul de autorităţile române
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Doi antreprenori români au adus un nou tip de casă în România, model pentru a cărui construcţie sunt necesare doar 30 de zile, iar montajul se realizează într-o singură zi
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Andreeea Bălan, apariție spectaculoasă la Protevelion 2025. Rochia a lăsat la vedere mult
PROSPORT.RO
Nu au luat 30.000€! Câți bani au primit Nicolai Tand și Sorin Brotnei, de fapt, pentru că au câștigat Asia Express 2024
CANCAN.RO
Motivul real pentru care Ioana State și Mane Voicu au pierdut finala Asia Express. De ce au fost desemnați câștigători Nicolai Tand și Sorin Brotnei
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe