- Home
- Externe
- TEHERAN, (18.10.2022, 17:20)
- Mihai Draghici
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Iranul vrea să furnizeze Rusiei rachete şi drone militare - Reuters
Administraţia de la Teheran s-a angajat să furnizeze Rusiei rachete sol-sol şi drone militare suplimentare, afirmă oficiali iranieni citaţi de agenţia Reuters, acţiunile riscând să amplifice tensiunile cu Statele Unite şi cu alte naţiuni occidentale.
Urmărește
985 afișări
Un acord privind livrările de armament iranian în Rusia a fost stabilit pe 6 octombrie, când s-au deplasat la Moscova prim-vicepreşedintele iranian Mohammad Mokhber, doi oficiali de rang înalt din cadrul Gardienilor Revoluţiei şi un responsabil din cadrul Consiliului Naţional pentru Securitate Naţională.
"Ruşii au cerut mai multe drone şi rachete balistice iraniene de mare precizie, în special de tip Fateh şi Zolfaghar", afirmă un diplomat iranian, sub protecţia anonimatului. Informaţia a fost confirmată de un oficial occidental, care a precizat că acordul prevede livrări de rachete sol-sol, inclusiv de tip Zolfaghar.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Coreea de Nord ar putea trimite şi mai multe trupe şi drone în Rusiei
-
Donald Trump a făcut o numire importantă în consiliul DOGE condus de Elon Musk
-
Avertismentul ministrului german al Apărării: Berlinul trebuie să fie pregătit pentru „războiul hibrid” al Rusiei
Însă diplomatul iranian a respins acuzaţiile Occidentului privind încălcrea unei rezoluţii a Consiliului de Securitate ONU din 2015. "Nu este problema vânzătorului. Noi nu am susţinut nicio parte în criza din Ucraina, aşa cum face Occidentul. Noi vrem ca această criză să fie rezolvată prin mijloace diplomatice", a subliniat oficialul citat.
Administraţia de la Washington a avertizat, luni, că va sancţiona statele sau companiile care colaborează cu producătorii de drone militare din Iran, pe fondul acuzaţiilor Ucrainei privind bombardamente efectuate de Rusia cu aparate de zbor iraniene.
Tema livrărilor de drone iraniene a fost abordată şi de miniştrii de Externe din ţările Uniunii Europene, reuniţi luni în Luxemburg. "Unii miniştri au cerut aprofundarea rapoartelor privind dronele iraniene utilizate de Rusia. Ar putea fi o încălcare gravă a rezoluţiilor Naţiunilor Unite, iar Iranul ar putea fi expus sancţiunilor", a declarat Catherine Colonna, ministrul francez de Externe.
Ministrul ucrainean de Externe, Dmitro Kuleba, a anunţat marţi că îi va cere preşedintelui Volodimir Zelenski întreruperea relaţiilor diplomatice cu Iranul, din cauza atacurilor ruse comise cu armament iranian. În plus, Dmitro Kuleba cere Uniunii Europene să adopte urgent sancţiuni împotriva Teheranului, conform cotidianului Le Monde.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe