Israelul avertizează: atacuri iminente asupra caselor din sudul Libanului

Israelul îi avertizează pe cetăţenii din sudul Libanului să evacueze zonele unde Hezbollah ar ascunde arme şi anunţă atacuri aeriene imediate.

Urmărește
108 afișări
Imaginea articolului Israelul avertizează: atacuri iminente asupra caselor din sudul Libanului

Israelul avertizează: atacuri iminente asupra caselor din sudul Libanului

Armata israeliană a lansat luni un avertisment privind atacurile aeriene iminente asupra caselor din sudul Libanului, unde se suspectează că Hezbollah ar ascunde arme, scrie Reuters.

Avichay Adraee, purtătorul de cuvânt al armatei israeliene, a confirmat planurile de intensificare a atacurilor asupra grupării armate Hezbollah.

Anterior, locuitorii din sudul Libanului ar fi primit apeluri de la un număr libanez, în care ar fi fost îndemnaţi să se îndepărteze la o distanţă de cel puţin 1.000 de metri de orice loc în care există arme Hezbollah, a relatat un reporter Reuters aflat la faţa locului.

În cadrul unei declaraţii televizate, contraamiralul Daniel Hagari, purtător de cuvânt al armatei israeliene, a reiterat avertismentul, precizând că mesajele sunt distribuite în limba arabă pe toate reţelele de socializare din Liban.

În paralel, armata israeliană a desfăşurat cea mai amplă campanie de atacuri aeriene din ultimul an împotriva Hezbollah, vizând simultan sudul Libanului, valea Bekaa şi regiunile de nord, apropiate de Siria.

Întrebat despre posibilitatea unei incursiuni terestre în Liban, Hagari a declarat că Israelul va lua toate măsurile necesare pentru a asigura revenirea în siguranţă a locuitorilor evacuaţi din nordul Israelului.

Hagari a prezentat, de asemenea, în cadrul unui briefing media, o înregistrare video care arată presupuse operaţiuni ale Hezbollah de lansare a rachetelor de croazieră dintr-o casă din Liban.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici