Israelul le cere tuturor oamenilor din oraşul Gaza să plece

  • Israelul le-a cerut tuturor oamenilor din oraşul Gaza să plece de urgenţă.
  • Ei au fost informaţi prin pliante că zona este periculoasă şi că trebuie să plece spre două adăposturi din sudul Fâşiei.
  • ONU susţine că noua evacuare provoacă îngrijorare.
Urmărește
417 afișări
Imaginea articolului Israelul le cere tuturor oamenilor din oraşul Gaza să plece

Israelul le cere tuturor oamenilor din oraşul Gaza să plece

Operaţiunile militare israeliene în oraşul Gaza continuă pe măsură ce discuţiile privind încetarea focului se reiau. Totuşi, Hamas a anunţat că discuţiile ar putea fi în pericol ca urmare a deciziei.

Armata israeliană le-a cerut tuturor locuitorilor oraşului Gaza să evacueze spre sud, din cauza intensificării operaţiunilor din nord, potrivit BBC.

Pliante aruncate de aeronave îi instruiesc pe „toţi cei din oraşul Gaza” să părăsească o „zonă de luptă periculoasă” prin rutele sigure desemnate. Rutele duc la adăposturi din Deir al-Balah şi al-Zawaida.

ONU a spus că este profund îngrijorată de ordinele de evacuare. Este a doua oară de la începutul războiului când locuitorilor oraşului Gaza li se cere să evacueze. Se estimează că în oraşul Gaza se află mai mult de un sfert de milion de oameni.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici