Israelul vizează un comandant de rang înalt al Hezbollah într-un atac aerian la Beirut. Pe capul lui s-a pus o recompensă de 5 milioane de dolari

Un atac aerian israelian a vizat un comandant de rang înalt al Hezbollah în suburbiile sudice ale Beirutului, marţi seara, în ceea ce armata israeliană a declarat că au fost o represalii pentru un atac transfrontalier cu rachete cu trei zile înainte, când au murit 12 copii şi adolescenţi.

Urmărește
234 afișări
Imaginea articolului Israelul vizează un comandant de rang înalt al Hezbollah într-un atac aerian la Beirut. Pe capul lui s-a pus o recompensă de 5 milioane de dolari

Fuad Shukr

O explozie puternică a fost auzită şi un nor de fum a putut fi văzut ridicându-se deasupra suburbiilor din sud - un bastion al grupului armat libanez Hezbollah susţinut de Iran - marţi, în jurul orei 19:40, a declarat un martor Reuters.

O sursă de securitate libaneză de rang înalt a declarat că un comandant de rang înalt al Hezbollah a fost ţinta atacului aerian, iar soarta acestuia a rămas neclară.

Numele celui vizat ar fi Fuad Shukr, mâna dreaptă a lui Hassan Nasrallah, pe capul căruia s-a pus o recompensă de 5 milioane de dolari. Ţinta raidului israelian este cunoscută şi sub numele de Hajj Mohsin.

Agenţia naţională de presă libaneză de stat a declarat că un atac aerian israelian a vizat zona din jurul Consiliului Shura al Hezbollah din cartierul Haret Hreik al capitalei.

Beirut este în alertă de câteva zile în aşteptarea unui atac israelian anticipat ca represalii pentru atacul cu rachetă de sâmbătă de pe Înălţimile Golan ocupate de Israel, care a ucis 12 tineri pe un teren de fotbal dintr-un sat druz.

Hezbollah a negat implicarea în acest atac.

Într-o declaraţie, armata israeliană a afirmat că a efectuat „un atac ţintit în Beirut asupra comandantului responsabil de uciderea copiilor din Majdal Shams şi de uciderea a numeroşi alţi civili israelieni”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
israel,
hezbollah,
beirut

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici