Khamenei afirmă că aliaţii Iranului „nu vor da înapoi” după atacurile Israelului

Liderul suprem al Iranului, Ayatollahul Ali Khamenei, declară că grupurile armate aliniate Teheranului „nu vor da înapoi”, nici măcar după seria de asasinate israeliene ale liderilor militanţi.

Urmărește
396 afișări
Imaginea articolului Khamenei afirmă că aliaţii Iranului „nu vor da înapoi” după atacurile Israelului

Khamenei afirmă că aliaţii Iranului „nu vor da înapoi” după atacurile Israelului

„Rezistenţa din regiune nu va da înapoi şi va învinge”, a declarat Khamenei într-o rară predică de vineri la Teheran, care a fost în mare parte rostită în arabă, conform AFP.

Discursul ayatollahului Ali Khamenei de la Teheran a fost primul de când Iranul a lansat al doilea atac împotriva Israelului şi, de asemenea, primul de când schimburile de focuri dintre luptătorii Hezbollah şi trupele israeliene au degenerat într-un război în toată regula în Liban.

La aproape un an după ce gruparea militantă palestiniană Hamas a lansat, la 7 octombrie, cel mai sângeros atac din istoria sa asupra Israelului, Israelul a anunţat că îşi reorientează atenţia către securizarea frontierei sale cu Libanul.

Israelul afirmă că obiectivul său este de a permite celor 60.000 de israelieni strămutaţi de un an de atacuri transfrontaliere cu rachete lansate de Hezbollah să se întoarcă la casele lor.

Atacurile Israelului asupra bastioanelor Hezbollah din Liban au ucis peste 1.000 de persoane începând cu 23 septembrie, potrivit Ministerului libanez al Sănătăţii, şi au forţat alte sute de mii de persoane să îşi părăsească locuinţele într-o ţară aflată deja în criză economică.

Acestea au ucis, de asemenea, o serie de comandanţi Hezbollah, un general iranian şi, în cel mai mare atac dat grupării în ultimele decenii, l-au asasinat pe liderul acesteia, Hassan Nasrallah.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici