Kremlinul a confirmat că asasinul eliberat de Germania e agent FSB, iar copiii unor „agenţi adormiţi” nici nu ştiau că sunt ruşi

Kremlinul a declarat vineri că o familie de „agenţi adormiţi” ruşi, care au zburat la Moscova în cadrul celui mai mare schimb de prizonieri Est-Vest de la Războiul Rece încoace, a fost atât de bine acoperită încât copiii lor au aflat că sunt ruşi abia după decolarea zborului.

Urmărește
15867 afișări
Imaginea articolului Kremlinul a confirmat că asasinul eliberat de Germania e agent FSB, iar copiii unor „agenţi adormiţi” nici nu ştiau că sunt ruşi

Kremlinul a confirmat că asasinul eliberat de Germania e agent FSB, iar copiii unor „agenţi adormiţi” nici nu ştiau că sunt ruşi

"Înainte de asta, ei nu ştiau că sunt ruşi şi că au ceva de-a face cu ţara noastră", a declarat reporterilor purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, potrivit Reuters.

"Şi probabil aţi văzut că atunci când copiii au coborât treptele avionului că nu vorbesc rusă şi că Putin i-a salutat în spaniolă. El a spus «buenas noches»", a adăugat Peskov.

Oferind noi detalii despre schimb şi despre cei eliberaţi, Peskov a confirmat că Vadim Krasikov, un asasin plătit eliberat de Germania, este un angajat al serviciului de securitate rus FSB şi a servit în Grupul Alpha, unitatea de forţe speciale a FSB.

Krasikov a fost condamnat de un tribunal german pentru uciderea unui fost militant cecen într-un parc din Berlin în 2019. Preşedintele Vladimir Putin l-a îmbrăţişat după ce a coborât din avion la Moscova joi seara.

Printre cei eliberaţi s-au numărat aşa-numiţii agenţi adormiţi "ilegali" Anna şi Artem Dulţev, un soţ şi o soţie condamnaţi de un tribunal din Slovenia pentru că s-au dat drept argentinieni în scopul de a spiona, care au fost readuşi în Rusia cu cei doi copii ai lor.

"Copiii şi-au întrebat ieri părinţii cine a fost cel care s-a întâlnit cu ei (la Moscova - n.r.). Ei nici măcar nu ştiau cine este Putin. Acesta este modul în care lucrează «ilegalii». Ei fac astfel de sacrificii din dedicare pentru munca lor", a declarat Peskov.

Peskov a declarat că agenţiile guvernamentale ruse lucrează la eliberarea altor ruşi din străinătate. Schimbul a fost negociat de FSB şi CIA, a spus el.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici