Liderii la nivel internaţional reacţionează la retragerea lui Biden din cursa prezidenţială

Liderii din întreaga lume au reacţionat la decizia preşedintelui american Joe Biden de a renunţa la cursa prezidenţială.

Urmărește
1096 afișări
Imaginea articolului Liderii la nivel internaţional reacţionează la retragerea lui Biden din cursa prezidenţială

Liderii la nivel internaţional reacţionează la retragerea lui Biden din cursa prezidenţială

Printre aceştia se numără:

Israel: Preşedintele Isaac Herzog i-a mulţumit lui Biden pentru „prietenia şi sprijinul său constant pentru poporul israelian” şi l-a descris drept un „adevărat aliat al poporului evreu” într-o postare pe X.

Polonia: Prim-ministrul Donald Tusk a scris pe X că Biden a luat decizii dificile „datorită cărora Polonia, America şi lumea sunt mai sigure, iar democraţia mai puternică. Ştiu că aţi fost condus de aceleaşi motivaţii atunci când v-aţi anunţat decizia finală. Probabil cea mai dificilă”.

Irlanda: Micheál Martin, ministrul de externe al Irlandei, a declarat că a aflat vestea „atât cu tristeţe, cât şi cu admiraţie”, descriindu-l pe Biden drept un „prieten de nădejde al Irlandei” într-o postare pe X.

Martin a declarat că preşedintele a oferit „un sprijin nepreţuit pentru pace şi prosperitate pe această insulă” şi i-a urat toate cele bune, potrivit CNN.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici