Mai mult de jumătate dintre maşinile noi vândute în China sunt electrice sau hibride

  • Vehiculele de tipul electric şi hibrid au reuşit să depăşească, în premieră, numărul maşinilor tradiţionale la capitolul vânzări în China.
  • Statistica vizează luna iulie.
  • Cercetarea a fost realizată de Asociaţia pentru Autoturisme din China.
Urmărește
307 afișări
Imaginea articolului Mai mult de jumătate dintre maşinile noi vândute în China sunt electrice sau hibride

Sursă imagine: Pexels

Vehiculele electrice şi hibride s-au vândut mai bine decât maşinile tradiţionale alimentate cu combustibil în luna iulie. În premieră, maşinile eco au depăşit pragul de 50%, anunţă asociaţia chineză citată de CNBC.

China este cea mai mare piaţă auto din lume, iar guvernul a sprijinit industria autohtonă de vehicule cu energie nouă, inclusiv prin acordarea de facilităţi cumpărătorilor. Concurenţa acerbă şi problemele economice au frânat elanul industriei, care a raportat o scădere a vânzărilor în iulie de 2,8%.

Totuşi, numărul maşinilor electrice şi hibride care au fost vândute a crescut în luna de vară cu aproape 37% în comparaţie cu perioada similară a anului trecut. Statistica arată că s-a ajuns la 878.000 de maşini în iulie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici