Marea Britanie sancţionează organizaţii militare iraniene în urma atacului asupra Israelului

Marea Britanie a impus sancţiuni împotriva unor personalităţi şi organizaţii militare iraniene după atacul Iranului asupra Israelului de pe 1 octombrie, a anunţat luni Ministerul britanic de Externe, citat de Reuters.

Urmărește
83 afișări
Imaginea articolului Marea Britanie sancţionează organizaţii militare iraniene în urma atacului asupra Israelului

Marea Britanie sancţionează organizaţii militare iraniene în urma atacului asupra Israelului

Sancţiunile vizează personalităţi de rang înalt din armata, forţele aeriene şi organizaţiile iraniene care au legătură cu dezvoltarea rachetelor balistice şi de croazieră. „În ciuda avertismentelor repetate, acţiunile periculoase ale Iranului şi ale apropiaţilor săi conduc la o intensificare a escaladării situaţiei din Orientul Mijlociu”, a declarat ministrul britanic de externe, David Lammy.

„În urma atacului său cu rachete balistice asupra Israelului, tragem la răspundere Iranul şi îi demascăm pe cei care au facilitat aceste acte”, a adăugat el. Lammy a vorbit luni despre acţiunile Iranului şi cu partenerii europeni, la Consiliul Afacerilor Externe ale UE de la Luxemburg.

Printre cei sancţionaţi se numără Abdolrahim Mousavi, comandantul suprem al armatei Republicii Islamice Iran, Biroul de proiectare a sistemelor de propulsie Farzanegan şi Agenţia spaţială iraniană.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici