Marine Le Pen neagă infracţiunile la procesul privind deturnarea de fonduri UE

Marine Le Pen, liderul de extremă dreapta din Franţa, a negat orice ilegalitate în faţa unui tribunal din Paris, în cadrul unui proces legat de presupusa deturnare de fonduri ale Parlamentului European, scrie Reuters, citat de France 24.

Urmărește
41 afișări
Imaginea articolului Marine Le Pen neagă infracţiunile la procesul privind deturnarea de fonduri UE

Marine Le Pen neagă infracţiunile la procesul privind deturnarea de fonduri UE

Le Pen şi alţi 24 de inculpaţi, inclusiv oficiali de partid şi foşti parlamentari, sunt acuzaţi că au folosit bani destinaţi activităţilor Parlamentului European pentru a finanţa angajaţi care lucrau pentru partidul său. Potrivit Parlamentului European, prejudiciul estimat se ridică la 3,5 milioane de euro.

În apărarea sa, Le Pen a susţinut că nu există o diferenţă semnificativă între activitatea politică naţională şi cea la nivel european. Ea a argumentat că rolul unui parlamentar european include promovarea agendei politice în ţara de origine, nu doar munca la Bruxelles.

Dacă va fi găsită vinovată, Marine Le Pen riscă o pedeapsă de până la 10 ani de închisoare, o amendă de 1 milion de euro şi interdicţia de a ocupa funcţii publice timp de 10 ani, ceea ce ar putea pune în pericol candidatura sa la alegerile prezidenţiale din 2027.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici