Zborurile comerciale peste Irak, interzise de americani până în 2027

Zborurile comerciale peste Irak au fost interzise de autorităţile americane până în 2027. Este vorba despre o prelungire a unei măsuri în vigoare. Restricţia vizează zborurile din SUA.

Urmărește
106 afișări
Imaginea articolului Zborurile comerciale peste Irak, interzise de americani până în 2027

Zborurile comerciale peste Irak, interzise de americani până în 2027

Administraţia Federală de Aviaţie a prelungit marţi restricţiile impuse companiilor aeriene comerciale peste Irak pentru zborurile din SUA cu încă trei ani, invocând riscuri de securitate, potrivit Reuters.

Agenţia extinde interdicţia de a zbura sub anumite altitudini până în octombrie 2027, invocând riscurile provocate de activităţi ale grupurilor aliate cu Iranul şi operaţiunile militare ale terţilor.

Restricţiile se aplică şi operatorilor străini care operează pentru transportatorii americani.

Luna trecută, Departamentul de Transport al SUA a amendat Air Canada cu 250.000 USD pentru operaţiuni de zboruri în 2022 şi 2023 în spaţiul aerian interzis irakian.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici