Marine Le Pen se apără împotriva acuzaţiilor la procesul de deturnare de fonduri europene

Liderul extremei drepte franceze, Marine Le Pen, a declarat în faţa unui tribunal din Paris că nu vede nicio diferenţă reală între activitatea politică internă şi cea europeană, apărându-se luni, împreună cu Partidul Adunarea Naţională (RN), împotriva acuzaţiilor de deturnare de fonduri europene.

Urmărește
71 afișări
Imaginea articolului Marine Le Pen se apără împotriva acuzaţiilor la procesul de deturnare de fonduri europene

Marine Le Pen se apără împotriva acuzaţiilor la procesul de deturnare de fonduri europene

Le Pen a depus mărturie luni, în prima dintre cele trei zile prevăzute. Procesul mult aşteptat, care are loc la aproape un deceniu de la începerea investigaţiilor iniţiale, ameninţă să submineze eforturile partidului său de a-şi lustrui imaginea înainte de scrutinul prezidenţial din 2027, pe care mulţi cred că îl poate câştiga.

Le Pen, partidul RN şi alte 24 de persoane - oficiali de partid, angajaţi, foşti deputaţi şi asistenţi parlamentari - sunt acuzaţi că au folosit banii Parlamentului European pentru a plăti personalul din Franţa care lucra pentru partidul lor. Le Pen şi co-inculpaţii neagă acuzaţiile, afirmând că banii au fost utilizaţi în mod legitim şi că acuzaţiile prezintă o definiţie prea îngustă a rolului unui asistent parlamentar.

Luni, Le Pen a evidenţiat baza apărării sale, spunând instanţei că ea crede că rolul unui deputat în Parlamentul European este atât de a promova agenda partidului său, cât şi de a lucra la legislaţia de la Bruxelles. „Nu văd diferenţa dintre sarcinile unui deputat naţional şi cele ale unui deputat european, cu excepţia proporţiei acestora”, a spus Le Pen.

Dacă sunt găsiţi vinovaţi, inculpaţii riscă o pedeapsă cu închisoarea de până la 10 ani şi o amendă de un milion de euro. Cei care, precum Le Pen, au fost aleşi la momentul respectiv riscă să nu mai poată ocupa o funcţie publică timp de până la 10 ani, în timp ce cei care nu au fost aleşi s-ar putea confrunta cu o interdicţie de cinci ani.

Procesul va dura până pe 27 noiembrie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici