Meloni: „Alegerea de a sprijini Ucraina a fost, în primul rând, de interes naţional”

Premierul italian Giorgia Meloni a confirmat că Italia va continua să sprijine Ucraina. Ea a spus că abandonarea Ucrainei nu este o opţiune.

Urmărește
685 afișări
Imaginea articolului Meloni: „Alegerea de a sprijini Ucraina a fost, în primul rând, de interes naţional”

Premierul italian Giorgia Meloni a declarat sâmbătă că Italia nu va înceta să ajute Ucraina şi că actualul impas din război demonstrează că reacţia Occidentului faţă de invazia Rusiei a fost una corectă, scrie Reuters.

Comentariile au fost făcute după o întâlnire cu preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, de sâmbătă.

Meloni vorbit, de asemenea, şi despre importanţa rolului pe care China şi India îl pot juca în rezolvarea conflictului şi a insistat că abandonarea Ucrainei nu este o opţiune.

„Alegerea de a sprijini Ucraina a fost, în primul rând, o alegere de interes naţional şi este o alegere care nu se va schimba”, a declarat Meloni la forumul de afaceri TEHA, din nordul Italiei.

„Am avut o întâlnire cu Preşedintele Consiliului de Miniştri al Italiei, GiorgiaMeloni.

Unul dintre subiectele cheie discutate a fost recuperarea şi reconstrucţia Ucrainei, concentrându-ne în special pe restaurarea sistemului energetic. Apreciem profund decizia Italiei de a găzdui următoarea Conferinţă de Recuperare a Ucrainei în 2025.

Am discutat, de asemenea, despre implementarea Formulei de Pace, în care Italia joacă un rol activ în fiecare dintre punctele sale”, a scris, la rândul său, preşedintele Zelenski pe X.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici