Meta are „îngrijorări serioase” cu privire la imaginile satirice înainte de alegerile din SUA

Cu două săptămâni înainte de alegerile prezidenţiale din SUA, Consiliul de Supraveghere al Meta a declarat că are „îngrijorări serioase” în legătură cu sistemele de moderare a conţinutului companiei în context electoral, scrie Engadget.

Urmărește
169 afișări
Imaginea articolului Meta are „îngrijorări serioase” cu privire la imaginile satirice înainte de alegerile din SUA

Meta are „îngrijorări serioase” cu privire la imaginile satirice înainte de alegerile din SUA

Consiliul a avertizat că o aplicare excesivă a regulilor ar putea conduce la eliminarea discursului politic. Critica a fost formulată în urma unui caz ce implică o imagine satirică cu Vicepreşedinta Kamala Harris şi guvernatorul Minnesota, Tim Walz.

Meta a eliminat iniţial postarea, distribuită pe Facebook în august, care prezenta o versiune editată a unui poster din filmul „Dumb and Dumber”. Consiliul de Supraveghere a subliniat că Meta a invocat regulile împotriva hărţuirii.

Postarea a fost „iertată” ulterior, Meta recunoscând că imaginea satirică nu încalcă regulile, deoarece nu prezenta activitate sexuală.

Consiliul a menţionat că acest incident reflectă probleme mai mari în modul în care Meta gestionează conţinutul electoral. De asemenea, a pus accent pe pericolele unei aplicări excesive a politicii de hărţuire, care ar putea împiedica criticile aduse oficialilor guvernamentali şi candidaţilor politici, inclusiv în mod sarcastic.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici