Ministrul de externe al Italiei afirmă că ţara sa are nevoie de mai mulţi studenţi africani

Ministrul de externe Antonio Tajani a declarat joi că doreşte ca mai mulţi studenţi africani să vină în Italia, în remarci care ar putea exacerba o dispută în cadrul coaliţiei privind imigraţia şi drepturile de cetăţenie, scrie Reuters.

Urmărește
608 afișări
Imaginea articolului Ministrul de externe al Italiei afirmă că ţara sa are nevoie de mai mulţi studenţi africani

Partidul de centru-dreapta Forza Italia al lui Tajani a îndemnat guvernul să ia în considerare acordarea cetăţeniei minorilor străini care şi-au finalizat cea mai mare parte a educaţiei în Italia.

Propunerea a întâmpinat opoziţie din partea celor două partide de coaliţie de extremă dreaptă, Fraţii Italiei, partidul premierului Giorgia Meloni şi Liga lui Matteo Salvini.

„Cred că numărul studenţilor africani care studiază în Italia ar trebui să crească”, a declarat Tajani la o conferinţă catolică de afaceri şi politică din Rimini, pe coasta Adriaticii.

El a discutat despre o iniţiativă italiană de dezvoltare pentru ţările africane, cunoscută sub numele de Planul Mattei, după numele regretatului fondator al companiei energetice italiene Eni, controlată de stat.

Tajani a comparat proiectul cu un Plan Marshall modern, prin care Statele Unite au sprijinit economiile europene în urma celui de-al Doilea Război Mondial.

Mult mai puţini străini studiază în Italia decât în alte ţări mari din Uniunea Europeană.

Datele institutului naţional de statistică din Italia, ISTAT, arată că ţara a eliberat aproximativ 25.000 de permise de studii în 2022, comparativ cu aproape 105.000 eliberate de Franţa şi aproximativ 70.000 de Germania.

ISTAT a citat utilizarea relativ limitată a limbii italiene ca limbă internaţională şi dificultăţile de a găsi un loc de muncă în Italia printre motivele probabile ale lipsei de studenţi străini.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici