MONITORUL APĂRĂRII | Washington Post: Administraţia Trump pregăteşte sancţiuni pentru ingerinţele străine în procesul electoral din Statele Unite

Preşedinţia SUA elaborează o ordonanţă executivă prin care preşedintele Donald Trump va putea impune sancţiuni străinilor care efectuează ingerinţe în procesul electoral american, un demers care intervine pe fondul criticilor privind toleranţa faţă de acţiunile Rusiei, relatează Washington Post.

Urmărește
459 afișări
Imaginea articolului MONITORUL APĂRĂRII | Washington Post: Administraţia Trump pregăteşte sancţiuni pentru ingerinţele străine în procesul electoral din Statele Unite

Washington Post: Administraţia Trump pregăteşte sancţiuni pentru ingerinţele străine în procesul electoral din SUA

CITEŞTE CONTINUAREA ÎN PAGINA 2

Casa Albă a elaborat un proiect de ordonanţă executivă care pare a avea rolul atenuării criticilor privind lipsa de acţiune a preşedintelui Donald Trump faţă de ingerinţele ruse în scrutinul prezidenţial din anul 2016.

Donald Trump a fost supus presiunilor pentru a condamna interferenţele electorale ruse.

Un oficial de la Casa Albă a subliniat că deocamdată este vorba despre un proiect de document, precizând însă că preşedintele Donald Trump vrea să protejeze procesul elecoral din Statele Unite. "Toată lumea ştie că trebuie făcut ceva. Este vorba de un subiect important", a precizat oficialul citat.

Donald Trump şi-a atras critici dure pentru că a sugerat că are încredere mai mare în preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, decât în evaluările serviciilor secrete americane privind ingerinţele electorale ruse. "Eu am încredere în oamenii mei din serviciile de informaţii, dar vă pot spune că preşedintele Putin a fost extrem de puternic în negarea acuzaţiilor", a afirmat Donald Trump după întâlnirea cu liderul de la Kremlin.

Donald Trump trebuie să înţeleagă că "Rusia nu este aliatul nostru", a reacţionat unul din liderii Partidului Republican, Paul Ryan, preşedintele Camerei Reprezentanţilor. Rusia este responsabilă de "tentative intense, în curs" pentru subminarea democraţiei din Statele Unite, a afirmat Dan Coats, directorul Serviciilor de informaţii americane.

Pe fondul criticilor, Donald Trump a subliniat că îşi menţine "încrederea în oamenii" lui "din serviciile de informaţii" şi a admis că a făcut o eroare în exprimare în cursul conferinţei de presă organizate alături de Vladimir Putin.

Donald Trump, preşedintele Statelor Unite, a reiterat că nu a avut contacte cu Rusia în campania electorală din anul 2016, argumentând că oricum nu ar fi vorba de o infracţiune. "Contactele nu sunt infracţiune, dar nu contează, deoarece nu au existat contacte (cu excepţia celor ale escroacei Hillary şi ale democraţilor)!", a transmis Donald Trump prin Twitter.

"Contactele" cu o anumită persoană sau entitate nu constituie infracţiune din punct de vedere juridic, dar procurorul special Robert Mueller investighează activităţi de coordonare între entităţi guvernamentale ruse şi echipa de campanie electorală a lui Donald Trump, ceea ce ar putea atrage acuzaţii privind o conspiraţie. Experţii atrag atenţia că depistarea colaborării cu o putere străină în campania electorală poate atrage numeroase acuzaţii. Donald Trump a negat în mai multe rânduri că a avut contacte cu Rusia în campania electorală din 2016.

CITEŞTE CONTINUAREA ARTICOLULUI ÎN MONITORUL APĂRĂRII ŞI SECURITĂŢII

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici