- Home
- Externe
- GENEVA, (20.11.2014, 13:20)
- Ioana Bojan
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
O mie de persoane, ucise în Ucraina după instaurarea armistiţiului din 5 septembrie
O mie de persoane au fost ucise în Ucraina de la intrarea în vigoare a armistiţiului în estul ţării la 5 septembrie, a anunţat joi biroul Înaltului Comisar ONU pentru Drepturile Omului.
Urmărește
303 afișări
O mie de persoane, ucise în Ucraina după instaurarea armistiţiului din 5 septembrie (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
Din 5 septembrie până la 18 noiembrie, au fost ucise 957 de persoane (838 de bărbaţi, 119 femei), adică o medie de 13 persoane pe zi, se arată în cea de-a şaptea ediţie a raportului privind situaţia drepturilor omului în Ucraina.
Numărul persoanelor strămutate a înregistrat de asemenea o "creştere puternică, de la 257.489 în 18 septembrie, la 466.829 pe 19 noiembrie", precizează raportul.
De la jumătatea lui aprilie, acest conflict între separatiştii proruşi, susţinuţi activ de Moscova, şi Guvernul ucrainean s-a soldat cu 4.317 morţi, inclusiv cei 298 de pasageri şi membri ai echipajului avionului MH17 al companiei Malaysian Airlines, doborât în iulie, precum şi 9.921 de răniţi.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Melania Trump nu respectă tradiţia: Prima doamnă nu se va întâlni cu Jill Biden la Casa Albă
-
Premierul român Marcel Ciolacu, primit la Downing Street de prim-ministrul britanic Keir Starmer
-
Ciolacu şi Ciucă se ceartă ca ţaţele: Când eşti neputincios, devii şi disperat şi nervos
-
Trump l-a nominalizat pe Pete Hegseth la Apărare: anti-NATO, anti-Europa, vedetă a talk-show-urilor Fox News
"Civilii continuă să fie ucişi, deţinuţi ilegal, torturaţi şi să dispară", menţionează raportul, care denunţă "încălcări grave ale drepturilor omului din partea grupărilor armate".
Aproape 1.200 dintre persoanele ucise erau soldaţi din cadrul armatei ucrainene. Un total de 1.700 de civili, dintre care 22 de copii, şi membri ai grupărilor armate au fost ucişi la Doneţk, iar aproximativ 850 de civili şi rebeli au murit la Lugansk, potrivit raportului întocmit de 35 de observatori ai ONU pentru drepturile omului din Ucraina.
Raportul subliniază că este vorba despre o "estimare prudentă", dar "numărul exact al victimelor ar putea fi mai mare".
Printre mărturiile redate în raport se află cea a unui soldat ucrainean al cărui braţ a fost tăiat cu toporul de rebeli pentru că avea un tatuaj "glorie Ucrainei", în timp ce un altul a afirmat că rebelii i-au tăiat o ureche.
În teritoriile controlate de separatiştii din republicile autoproclamate Doneţk şi Lugansk "încălcările sunt de natură sistematică şi ar putea fi considerate crime împotriva umanităţii", afirmă raportul ONU.
Un armistiţiu fragil a fost instaurat în estul Ucrainei în urma semnării acordurilor de la Minsk, la 5 septembrie, între Kiev şi separatiştii proruşi, cu participarea Rusiei şi a OSCE. Acordurile au permis la început oprirea luptelor în majoritatea zonelor aflate pe linia de conflict.
Armistiţiul este însă din ce în ce mai puţin respectat, în condiţiile în care niciunul dintre punctele prevăzute în acordurile de la Minsk, în special cu privire la controlul asupra frontierei sau retragerea combatanţilor din linia de contact, nu a fost pus în aplicare.
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe alephnews.ro: Neom, cel mai ambiţios proiect al Arabiei Saudite, se confruntă cu probleme. Directorul general a renunțat la funcție după șase ani
Citește pe www.zf.ro: Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Citește pe www.zf.ro: Cum a ajuns Adin Ross, un streamer controversat de 24 de ani, să fie menţionat de Trump ca unul dintre motivele victoriei. Adin Ross, prieten cu Andrew Tate, a dus la arestarea acestuia în România. El a vrut să îl viziteze în închsioare, dar i-a fost interzis accesul de autorităţile române
Citește și: Lavrov: Ucraina trebuie să rămână în afara NATO pentru a se menţine stabilitatea euro-atlantică
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Doi antreprenori români au adus un nou tip de casă în România, model pentru a cărui construcţie sunt necesare doar 30 de zile, iar montajul se realizează într-o singură zi
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Andreeea Bălan, apariție spectaculoasă la Protevelion 2025. Rochia a lăsat la vedere mult
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe