- Home
- Externe
- (01.02.2022, 15:32)
- Cezara Mîndrescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
O posibilă cheie de luptă împotriva schimbărilor climatice? „Trebuie să reducem constant utilizarea combustibililor fosili”
Comisarul UE pentru Mediu, Virginijus Sinkevicius, consideră că, doar cu o reducere a utilizării materialelor din plastic, vom putea să luptăm cu adevărat împotriva schimbărilor climatice.
Urmărește
377 afișări
Sursa foto: Hepta
Reducerea progresivă a materialelor plastice pe bază de combustibili fosili este esenţială pentru combaterea schimbărilor climatice, a declarat un înalt oficial al UE în domeniul mediului, înaintea reuniunii Naţiunilor Unite pentru a lansa discuţii asupra unui prim tratat mondial pentru combaterea poluării cu plastic.
Producţia de materiale plastice devine o zonă cheie de creştere pentru industria petrolului deoarece ţările încearcă să se îndepărteze de sursele de energie poluante, însă deşeurile de plastic ajung să se adune în oceanele şi căile navigabile urbane ale lumii.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Le-am dat-o în vot! Tu ce faci?
-
Războiul din Ucraina, ziua 1006. Rusia se pregăteşte să pătrundă în sudul regiunii Doneţk, afirmă armata ucraineană / Consilierul pentru securitate al lui Trump cere încetarea escaladării în Ucraina
-
Presa rusă vorbeşte despre Călin Georgescu: a insistat cu prudenţă pentru normalizarea relaţiilor cu Rusia
-
Agenţia rusă Ria Novosti anunţă victoria lui Călin Georgescu pe care îl numeşte "aliniat al Rusiei"
„Cel mai greu subiect este, în cele din urmă, utilizarea petrolului pentru producţia de plastic”, a declarat comisarul UE pentru Mediu, Virginijus Sinkevicius, pe fondul pregătirilor pentru summitul Adunării ONU pentru Mediu care va începe la Nairobi pe 28 februarie.
„Dacă vrem să ne atingem obiectivele de decarbonizare pentru 2050, în mod clar trebuie să reducem constant utilizarea combustibililor fosili, iar unul dintre domeniile de seamă aici este plasticul”, a declarat el pentru Reuters.
Sinkevicius a spus că restricţionarea producţiei de plastic este „inevitabil o parte importantă” a unui tratat global, dar nu este încă clar ce măsuri vor fi convenite.
„Cred mai mult în măsuri obligatorii, dar desigur că va trebui să vedem ce au de spus partenerii noştri internaţionali”, a spus el.
Mărci de consum importante, printre care Coca Cola şi PepsiCo, au spus că pactul ONU ar trebui să includă reduceri în producţia de plastic, deşi este cert că va exista o rezistenţă venită din partea companiilor petroliere şi chimice, dar şi din partea ţărilor importante producătoare de plastic precum Statele Unite ale Americii.
Alte opţiuni pentru acordul ONU ar putea include îmbunătăţirea colectării şi reciclării deşeurilor sau producerea unor materiale plastice care să fie mai uşor de reutilizat, deşi Sinkevicius a subliniat că simpla reciclare nu poate controla criza poluării.
„Nu există nicio posibilitate ca, cu această acumulare crescută de deşeuri, să reciclăm şi să găsim aşa uşor calea de scăpare”, a spus el.
Uniunea Europeană a interzis articolele din plastic de unică folosinţă, cum ar fi tacâmurile şi paiele, încă din 2021. Franţa a mers mai departe în acest an, interzicând inclusive ambalajele din plastic pentru aproape toate fructele şi legumele.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe alephnews.ro: Cine este Călin Georgescu? Portretul făcut de Reuters pentru candidatul la alegerile din România: „Un critic NATO. Poziție pro-rusă”
Citește pe www.zf.ro: Cine este Cristela Georgescu, soţia lui Călin Georgescu, cel care a provocat un tsunami fără precedent în lumea electorală. Ea este fost bancher la Citibank, o bancă globală, iar acum oferă cursuri de nutriţie
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Citește și: Franţa interzice ambalajele din plastic pentru fructe şi legume. Când intră în vigoare noua lege
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Cine este Cristela Georgescu, soţia lui Călin Georgescu, cel care a provocat un tsunami fără precedent în lumea electorală. Ea este fost bancher la Citibank, o bancă globală, iar acum oferă cursuri de nutriţie
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ce legătură are Vladimir Putin cu Cătălin Georgescu? Presa din Rusia EXULTĂ după victoria năucitoare
CANCAN.RO
De nerecunoscut! Cum a ajuns să arate Maria Sharapova, la 5 ani de la retragerea din tenis GALERIE FOTO
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe