O variantă mai periculoasă a mpox, descoperită în Thailanda. Câteva ţări din Asia au luat măsuri

  • O variantă mai periculoasă a mpox a fost descoperită în Thailanda.
  • Câteva ţări din Asia au luat măsuri speciale de protecţie.
  • Până în prezent, cazuri de mpox au fost descoperite în afara Africii în doar patru ţări, Thailanda, Filipine, Suedia şi Pakistan.
Urmărește
969 afișări
Imaginea articolului O variantă mai periculoasă a mpox, descoperită în Thailanda. Câteva ţări din Asia au luat măsuri

O variantă mai periculoasă a mpox, descoperită în Thailanda. Câteva ţări din Asia au luat măsuri

Noua tulpină de mpox, cunoscută sub numele de Clade 1b, a fost identificată în afara continentului african, potrivit CNBC. Prima şi singura tulpină Clade 1b din Thailanda de până acum a fost găsită la un european de 66 de ani sosit din Africa.

Ca urmare, Thailanda a decis să înăsprească măsurile de supraveghere şi control pe aeroporturile sale.

Călătorii din ţările care se confruntă cu focare de mpox trebuie să se înregistreze pe platforma online a ministerului sănătăţii înainte de a ajunge în Thailanda şi vor fi supuşi unui control de sănătate la sosire. Vizitatorii care prezintă simptome de mpox vor fi plasaţi în carantină.

Măsuri asemănătoare au fost luate şi în Indonezia, Coreea de Sud, Malaysia, Filipine şi Singapore.

Mpox, cunoscută anterior ca variola maimuţelor, este o infecţie virală care se răspândeşte prin contact apropiat şi poate provoca simptome asemănătoare gripei şi leziuni care conţin puroi. Deşi de obicei are forme uşoare, boala poate fi fatală.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici