Oficial Hamas: Negocierile cu Israelul privind încetarea focului în Gaza nu au progresat

  • Un oficial de rang înalt al grupării Hamas, Osama Hamdan, a declarat sâmbătă că nu s-a înregistrat niciun progres în negocierile de încetare a focului cu Israelul cu privire la războiul din Gaza.
  • Gruparea palestiniană este încă pregătită să „trateze pozitiv" orice propunere de încetare a focului care pune capăt războiului, după cum relatează agenţia Reuters.
282 afișări
Imaginea articolului Oficial Hamas: Negocierile cu Israelul privind încetarea focului în Gaza nu au progresat

Oficial Hamas: Negocierile cu Israelul privind încetarea focului în Gaza nu au progresat

Eforturile mediatorilor arabi, susţinuţi de Statele Unite, au eşuat până acum în a încheia o încetare a focului, ambele părţi învinuindu-se reciproc pentru impas.

Hamas afirmă că orice acord trebuie să pună capăt războiului şi să ducă la retragerea completă a Israelului din Gaza, în timp ce Israelul afirmă că va accepta doar pauze temporare în lupte până când Hamas, care conduce Gaza din 2007, va fi eradicate, scrie Reuters.

Hamdan a subliniat în afirmaţiile sale că „Hamas este gata să accepte orice propunere care asigură o încetare permanentă a focului, o retragere completă din Fâşia Gaza şi un acord serios de schimb", referindu-se la un potenţial schimb de ostatici deţinuţi în Gaza cu palestinieni aflaţi în închisorile israeliene.

Atacul Hamas asupra Israelului din  7 octombrie a ucis aproximativ 1200 de persoane şi au capturat peste 250 de ostatici, potrivit calculelor israeliene. Ofensiva israeliană de represalii a ucis până acum aproape 38 000 de persoane, potrivit Ministerului Sănătăţii din Gaza.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici