Oficialii din Gaza le cer palestinienilor să ignore ordinele de evacuare ale israelienilor

Oficialii din Gaza le cer palestinienilor să ignore ordinele de evacuare ale israelienilor. Armata israeliană le-a cerut localnicilor să plece din nordul Fâşiei Gaza. Solicitarea a fost făcută duminică.

Urmărește
248 afișări
Imaginea articolului Oficialii din Gaza le cer palestinienilor să ignore ordinele de evacuare ale israelienilor

Oficialii din Gaza le cer palestinienilor să ignore ordinele de evacuare ale israelienilor

Ministerul de Interne din Gaza le-a cerut civililor palestinieni care locuiesc în nordul Fâşiei Gaza să ignore ordinele Israelului de a se muta spre sud.

„Afirmaţiile israeliene despre prezenţa zonelor sigure în sudul Gaza sunt minciuni, deoarece Israelul comite crime şi masacre în toate zonele enclavei. Facem apel la cetăţenii din nordul Gaza să ignore ameninţările israeliene”, a transmis ministerul prin intermediul unui comunicat citat de Al Jazeera.

Armata israeliană a emis duminică noi ordine de evacuare. Civilii palestinieni din nordul regiunii au fost îndemnaţi să-şi părăsească casele şi să se mute în locurile desemnate de armata israeliană drept „zone sigure” în centrul şi sudul Fâşiei Gazei.

Concret, rezidenţilor li s-a cerut să părăsească regiunea de nord în regim de urgenţă şi să se îndrepte către „zona umanitară” din al-Mawasi. Israelienii susţin că în regiunea evacuată există „infrastructură teroristă”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici