- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Papa Francisc, apel pentru înlăturarea ameninţării unui război nuclear
Papa Francisc face apel la politicieni pentru a înlătura ameninţarea unui război nuclear. Suveranul Pontif a denunţat "scenariul sumbru de astăzi, în care, din păcate, planurile liderilor mondiali puternici nu ţin cont de aspiraţiile juste ale popoarelor".
Papa Francisc, comparând situaţia actuală a lumii cu criza rachetelor cubaneze de acum 60 de ani, a condus marţi liderii religiilor lumii într-un apel la pace adresat politicienilor pentru a evita ameninţarea unui război nuclear, relatează Reuters.
Francisc a prezidat ceremonia de închidere la Colosseumul din Roma a unei conferinţe de trei zile organizată de Comunitatea Sant' Egidio din Italia, un grup mondial de pace şi caritate.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Azi, în Sfânta zi a Crăciunului, poate știi de ce Iisus Hristos nu s-a născut român
-
Ciolacu publică facturile pentru zborurile private la Nisa în ziua de Crăciun
-
Pericol în Constanţa: Elicea unei eoliene se învârte necontrolat aproape de un cămin de bătrâni
-
Care sunt cei şapte magnifici care au salvat bursa din Germania şi au sfidat crizele anul acesta
În discursul său adresat câtorva mii de persoane, Papa Francisc a denunţat "scenariul sumbru de astăzi, în care, din păcate, planurile liderilor mondiali puternici nu ţin cont de aspiraţiile juste ale popoarelor".
Referindu-se la posibilitatea folosirii armelor nucleare în Ucraina, Francisc a spus: "Astăzi, ameninţarea se referă la ceva de care ne temeam şi de care speram să nu mai auzim niciodată: folosirea armelor atomice, care chiar şi după Hiroshima şi Nagasaki au continuat, în mod greşit, să fie produse şi testate".
Francisc a reamintit cum, la 25 octombrie 1962, în plină criză a rachetelor din Cuba, Papa Ioan al XXIII-lea a transmis un mesaj radiofonic prin care făcea apel la liderii de atunci să aducă lumea înapoi de pe marginea prăpastiei.
"Astăzi, pacea a fost grav încălcată, agresată şi călcată în picioare, şi asta în Europa, chiar pe continentul care în secolul trecut a îndurat ororile a două războaie mondiale", a spus Francisc.
"Din păcate, de atunci, războaiele au continuat să provoace vărsare de sânge şi să sărăcească pământul. Cu toate acestea, situaţia pe care o trăim în prezent este deosebit de dramatică", a spus el.
Apelul final al reuniunii, citit de un refugiat sirian, a cerut interzicerea producţiei de arme nucleare.
Conferinţa, care s-a desfăşurat în cea mai mare parte într-un centru de la periferia Romei, a fost deschisă duminică de preşedintele francez Emmanuel Macron şi de preşedintele italian Sergio Mattarella.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
GANDUL.RO