- Home
- Externe
- BUCUREŞTI, (17.07.2024, 15:43)
- Rafael Hekman
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Parisul a fost îngrădit cu 44.000 de garduri pentru Jocurile Olimpice. Circulaţia e deja un calvar, iar de joi se complică
- Zeci de mii de bariere au fost instalate în Paris în ultimele zile în cadrul măsurilor de securitate pentru Jocurile Olimpice.
- Începând de joia aceasta, va fi nevoie de un cod QR, de un bilet sau de o acreditare pentru a avea acces la cheiurile Senei.
Urmărește
2207 afișări
Între enervare şi resemnare, locuitorii din centrul Parisului trăiesc în ritmul pregătirilor pentru ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice. De câteva zile, cartiere întregi sunt înconjurate de garduri. În total, 44 000 de garduri şi bariere au fost instalate de poliţia din Paris pentru a securiza malurile imediate ale Senei şi arterele care vor găzdui cursele rutiere olimpice.
Atât de multe garduri au fost instalate încât deplasarea în capitala Franţei a fost foarte mult îngreunată.
ULTIMELE ȘTIRI
-
ICC emite mandat de arestare pe numele lui Netanyahu și Gallant
-
Ciolacu efectuează o vizită de lucru la Budapesta: Vreau să îmi finalizez mandatul cu obţinerea deciziei intrării depline în Schengen
-
Şef al armatei britanice: „Suntem pregătiţi să luptăm cu Putin în Europa de Est”
-
Florian Coldea şi Dumitru Dumbravă rămân sub control judiciar
Pentru turişti, nu există altă soluţie decât să îşi adapteze programul. „Nu este uşor cu distanţele de mers pe jos. Am vrut să ne plimbăm de-a lungul Senei pentru a ne bucura de ea, dar sunt şantiere şi zgomot", au deplâns situaţia un cuplu de turişti pentru un reportaj TF1 Info.
Doi australieni au povestit că au ratat vizita la Château de Versailles din cauza ambuteiajelor. „Agentul nostru de turism ne-a spus să luăm un taxi. Dar nu a mers. Ne-a luat mai mult de o oră şi am pierdut rezervarea",au explicat aceştia pentru aceaşi sursă.
Din această joi şi până pe 26 iulie, zonele negre de pe harta pusă la dispoziţie online de Primărie vor fi închise circulaţiei. Ele vor fi accesibile doar pentru cei are au un cod QR, un bilet pentru ceremonia de deschidere sau o acreditare pentru Jocurile Olimpice Paris 2024.
În zonele subliniate cu roşu pe hară roşie, deplasarea e liberă liberă pe jos sau cu bicicleta. Cu maşina, în schimb, este necesar un permis, în lipsa acestuia cei care intră cu maşina putând fi amendaţi cu 135 de euro.
Autorităţile îi îndeamnă pe oameni să planifice din timp, dar puţini dintre locuitorii sunt pregătiţi. "Nu am primit niciun fel de informaţii", a recunoscut o femeie din Paris în reportajul TF1 Info. Ulterior, restricţiile se vor schimba în funcţie de evenimente, de la o zi la alta şi uneori chiar de la o oră la alta.
De luni, 185 km de benzi de circulaţie pe mai multe drumuri din regiunea pariziană, inclusiv pe şoseaua de centură, au fost de asemenea dedicate Jocurilor Olimpice. Numai persoanele acreditate de Comitetul de organizare a Jocurilor Olimpice, taxiurile, mijloacele de transport în comun şi vehiculele de urgenţă şi de securitate au voie să utilizeze aceste benzi. Alte vehicule care utilizează aceste benzi, în special automobilele, bicicletele şi scuterele, sunt pasibile de o amendă de 135 de euro.
Controalele au început deja şi nu mai puţin de 400 de amenzi au fost emise începând de luni. „Avem agenţi în centrele de supraveghere video care sunt însărcinaţi să verifice cine utilizează aceste benzi", a declarat pentru TF1 o purtătoare de cuvânt a prefecturii din Paris.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe alephnews.ro: Unul din trei oameni suferă de „ura față de mișcare”. Fenomenul poartă numele de misokinezie
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Preotul care a lăsat-o pe Sabrina Carpenter să filmeze scene provocatoare în Biserică a fost eliberat
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Ce imagini! Apariția decoltată şi transparentă a celei mai frumoase jurnaliste sportive din lume
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe