Parlamentul georgian aprobă o lege controversată care restrânge drastic drepturile LGBTQIA+

O nouă lege controversată adoptată în Georgia va interzice paradele şi simbolurile LGBTQIA+, ceea ce provoacă îngrijorare în rândul activiştilor pentru drepturile omului.

Urmărește
1302 afișări
Imaginea articolului Parlamentul georgian aprobă o lege controversată care restrânge drastic drepturile LGBTQIA+

Parlamentul georgian aprobă o lege controversată care restrânge drastic drepturile LGBTQIA+

Parlamentul Georgiei a adoptat marţi o lege care impune restricţii severe asupra drepturilor LGBTQIA+, sub pretextul protejării „valorilor familiei şi minorilor”, scrie Reuters.

Noua lege dă autorităţilor cadrul legal pentru a interzice evenimentele Pride, afişarea publică a steagului LGBTQIA+ şi impune cenzura filmelor şi cărţilor.

Guvernul condus de partidul Visul Georgian justifică măsurile ca fiind necesare pentru a apăra „standardele morale tradiţionale ale ţării”, influenţate de Biserica Ortodoxă conservatoare.

Legea, care reconfirmă interdicţia căsătoriilor între persoane de acelaşi sex şi interzice intervenţiile chirurgicale de schimbare de sex, a fost criticată dur de activiştii LGBTQIA+.

Tamara Jakeli, directoarea organizaţiei Tbilisi Pride, a declarat că legea va forţa probabil organizaţia pe care o conduce să se închidă.

Preşedintele Georgiei, Salome Zourabichvili, un critic acid al guvernului, a spus că va bloca legea, însă partidul Visul Georgian are suficiente locuri în parlament pentru a anula intervenţia prezidenţială.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici