Planul de pace al lui Trump pentru Ucraina: zonă tampon pe actuala linie a frontului de 1.300 km, cu observatori militari din UE şi Marea Britanie

Donald Trump ar putea cere o zonă demilitarizată de 1.300 km între Rusia şi Ucraina, ca parte a unui plan de a pune capăt războiului mai devreme, arată Daily Mail.

Urmărește
5573 afișări
Imaginea articolului Planul de pace al lui Trump pentru Ucraina: zonă tampon pe actuala linie a frontului de 1.300 km, cu observatori militari din UE şi Marea Britanie

Propunerea, care a fost prezentată de trei membri ai personalului Trump, ar implica ca zona să fie supravegheată de trupe britanice şi europene. Ar însemna că Rusia îşi va păstra câştigurile teritoriale realizate în Ucraina cu graniţa actuală îngheţată. Kievul ar trebui, de asemenea, să se asigure că nu va adera la NATO timp de 20 de ani.

Ar mai însemna ca Putin să renunţe la cucerirea totală a celor patru regiuni pe care le controlează parţial – Herson, Zaporojie, Doneţ şi Luhansk - , o condiţie fiind ca Ucraina să se retragă din Kursk. Şi Zelenski ar trebui, de asemenea, să renunţe la obiectivul principal de eliberare a tuturor regiunilor ocupate de Rusia, inclusiv Crimeea.

Costurile misiunii militare a UE şi UK ar fi suportate de Europa, Statele Unite având rolul de a înarma Ucraina pentru a descuraja un atac viitor al lui Putin.

Este un plan de pace care a mai fost propus de SUA şi aliaţii occidentali Ucrainei în 2023, când avea armata în contraofensivă, dar atunci a fost respins vehement de Volodimir Zelenski.

Războiul de agresiune al Rusiei în Ucraina se apropie de trei ani, niciuna dintre forţe nu domină frontul în acest moment, Rusia are iniţiativa în estul Ucrainei, dar cuceririle sunt mici, în timp ce Ucraina a invadat o parte a regiunii Kursk.

Pierderile sunt mari de ambele tabere. Oficiali ai Pentagonului şi secretarul general al NATO, Mark Rutte, au venit cu informaţii care arată că Rusia a pierdut peste 600.000 de militari, morţi şi răniţi, ţine mobilizaţi peste 300.000 rezervişti de aproape doi ani, a apelat la mercenari şi deţinuţi, iar mai nou a cerut ajutorul Coreei de Nord care a trimis peste 10.000 de militari.

Şi Ucraina are pierderi mari şi probleme în mobilizarea tinerilor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici