Politicienii irlandezi urmează să recomande introducerea morţii asistate

  • Comitetul parlamentar irlandez recomandă introducerea morţii asistate şi a eutanasiei pentru persoanele cu boli terminale, stabilind o limită de timp de şase până la 12 luni, în funcţie de condiţia diagnosticată.
  • Propunerea include o clauză de conştiinţă pentru personalul medical care permite abstinenţa de la participarea la procedura de morţii asistate, în timp ce procesul în sine ar fi supervizat de profesionişti din domeniul sănătăţii.
  • Cu toate că întâmpină opoziţie din partea unor sectoare, sprijinul public pentru dreptul la alegere în cazul deciziilor de final de viaţă rămâne puternic, iar recomandarea este considerată un progres semnificativ în recunoaşterea autonomiei individuale.
Urmărește
408 afișări
Imaginea articolului Politicienii irlandezi urmează să recomande introducerea morţii asistate

Politicienii irlandezi urmează să recomande introducerea morţii asistate

Un comitet parlamentar din Irlanda urmează să recomande introducerea morţii asistate şi a eutanasiei pentru persoanele cu boli terminale, informează Sky News.

Propunerea sugerează permiterea morţii asistate pentru cei diagnosticaţi cu boli incurabile, ireversibile, progresive şi avansate, cu o limită de timp, în general, stabilită la şase luni sau până la 12 luni pentru afecţiunile neurodegenerative. Procesul ar fi supervizat de profesionişti din domeniul medical, cu o clauză de conştiinţă care permite lucrătorilor din domeniul sănătăţii să se abţină de la participare.

În prezent, sinuciderea este legală în Irlanda, dar asistarea unei sinucideri nu, fiind pasibilă de o pedeapsă cu închisoarea de până la 14 ani ca măsură de descurajare. Recomandarea vine după un caz mediatizat în care Marie Fleming, care suferea de scleroză multiplă, a căutat asistenţă pentru a-şi încheia viaţa. În ciuda provocărilor legale, partenerul lui Fleming, Tom Curran, a facilitat moartea ei paşnică acasă.

În timp ce legislaţia propusă întâmpină opoziţie, în special din partea medicilor de îngrijiri paliative, sprijinul public pentru dreptul de a alege rămâne puternic. Cu toate acestea, adoptarea unei astfel de legislaţii ar putea fi întârziată din motive politice, iar problema va fi abordată probabil de următorul guvern. Cu toate acestea, susţinătorii consideră recomandarea un pas semnificativ în recunoaşterea autonomiei individuale în deciziile de final de viaţă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici