Premierul Danemarcei afirmă că Europa trebuie să se bazeze mai puţin pe tehnologia chineză

Prim-ministrul Danemarcei a avertizat că Europa ar trebui să depindă mai puţin de China pentru tehnologie şi să demonstreze că a învăţat lecţiile despre dependenţa prea mare faţă de un singur furnizor, aşa cum a făcut anterior cu petrolul şi gazul din Rusia.

Urmărește
1347 afișări
Imaginea articolului Premierul Danemarcei afirmă că Europa trebuie să se bazeze mai puţin pe tehnologia chineză

Mette Frederiksen i-a îndemnat pe europeni să îşi schimbe „atitudinea, modul de a privi lumea, care se bazează pe timp de pace”. În schimb, ea a făcut apel la o mai mare conştientizare a rolului Beijingului în a permite Rusiei să îşi prelungească invazia din Ucraina.

„Nu cred că ar fi posibil ca Rusia să continue acest război la scară largă şi, în acelaşi timp, să lucreze aşa cum o face în alte zone ale lumii fără să fie ajutată de China”, a declarat Frederiksen într-un interviu acordat cotidianului Financial Times.

Europa trebuie să investească mai mult în tehnologia autohtonă, a adăugat premierul danez. „Am fost prea dependenţi de gazul şi petrolul rusesc şi acum repetăm acelaşi lucru cu China în ceea ce priveşte multe tehnologii, ceea ce este o mare greşeală”.

Frederiksen, o social-democrată, a participat la forumul de securitate GLOBSEC, găzduit pentru prima dată în acest an la Praga. Preşedintele Chinei, Petr Pavel, a subliniat, de asemenea, că „dintre toate ţările, China este în cea mai puternică poziţie pentru a pune capăt agresiunii Rusiei în Ucraina”.

Joseph Wu, secretarul general al Consiliului Naţional de Securitate din Taiwan, a declarat separat pentru FT în cadrul forumului că, mai degrabă decât să se concentreze doar pe stimularea propriei industrii, Europa ar putea reduce dependenţa de China prin construirea „unui lanţ de aprovizionare democratic şi rezistent” cu „parteneri care gândesc la fel”, precum SUA, Japonia, Coreea de Sud şi Taiwan.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici