Premiul Nobel pentru Pace, depus pe scaunul gol al lui Liu Xiaobo

Preşedintele comitetului Nobel, Thorbjoern Jagland, a aşezat vineri diploma şi medalia premiului Nobel pentru Pace pe scaunul gol al laureatului, disidentul chinez Liu Xiaobo deţinut, care nu a primit autorizaţia de a merge la Oslo pentru a primi recompensa.

60 afișări
Imaginea articolului Premiul Nobel pentru Pace, depus pe scaunul gol al lui Liu Xiaobo

Premiul Nobel pentru Pace, depus pe scaunul gol al lui Liu Xiaobo (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

În afară de scaunul gol, un portret gigantic al lui Liu Xiaobo zâmbitor şi unul dintre textele acestuia citite de actriţa norvegiană Liv Ullmann îl reprezintă simbolic pe laureat în primăria în care are loc ceremonia.

Fostă figură a mişcării din piaţa Tiananmen în 1989, Liu Xiaobo ispăşeşte o pedeapsă de 11 ani de închisoare pentru "subminarea puterii statului" după ce a fost coautorul Cartei 08, un text care solicită democratizarea Chinei.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici