Primii supravieţuitori ai accidentului de autocar din Elveţia au ajuns în Belgia

Primii elevi care au supravieţuit accidentului de autocar de marţi din sudul Elveţiei au ajuns în noaptea de joi spre vineri pe un aeroport militar din apropiere de Bruxelles, a transmis agenţia belgiană Belga.

Urmărește
332 afișări
Imaginea articolului Primii supravieţuitori ai accidentului de autocar din Elveţia au ajuns în Belgia

Primii supravieţuitori ai accidentului de autocar din Elveţia au ajuns în Belgia (Imagine: Mediafax foto/AFP)

Copii care se aflau în autocar în momentul accidentului care s-a soldat cu 28 de morţi, dintre care 6 adulţi, au sosit pe aeroportul Melsbroek şi au fost reuniţi cu familiile la puţin după miezul nopţii (01:00, ora României).

Un fotoreporter al agenţiei Belga a transmis că grupul, repatriat la bordul unui avion al guvernului, a plecat cu două autobuze şi zece maşini escortate de poliţie. Nicio ambulanţă nu era prezentă, a precizat acesta.

Un purtător de cuvânt al Ministerului belgian de Interne a afirmat că nu se vor face "comunicări" cu privire la aterizarea de vineri "din respect pentru victime şi în acord cu autorităţile elveţiene".

Guvernul belgian a declarat că trupurile victimelor, majoritatea cu vârste între 11 şi 12 ani, vor fi repatriate în Belgia vineri. Acestea vor fi aduse cu ajutorul a trei avioane C-130 ale armatei belgiene care au ajuns joi seară la Sion, a adăugat acesta.

"În acord cu autorităţile elveţiene, s-a decis ca trupurile victimelor să fie repatriate în modul cel mai demn posibil în cursul zilei de vineri, în timp ce rudele lor se întorc cu avionul în această seară" de joi, a transmis guvernul.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici