Prinţesa Kate face prima vizită publică surprinzătoare de la terminarea chimioterapiei

Prinţesa de Wales a făcut o apariţie neaşteptată alături de Prinţul de Wales într-o vizită la Southport, unde au avut o întâlnire privată cu familiile îndoliate ale celor trei copii ucişi într-un atac cu cuţitul în luna iulie, potrivit BBC.

Urmărește
242 afișări
Imaginea articolului Prinţesa Kate face prima vizită publică surprinzătoare de la terminarea chimioterapiei

Sursa foto: Instagram

Acesta a fost primul angajament public oficial al lui Catherine de când şi-a încheiat tratamentul de chimioterapie.

Surse regale spun că ea a decis să se alăture Prinţului William pentru a-şi arăta „sprijinul, empatia şi compasiunea faţă de comunitatea locală”.

Cuplul a vorbit cu echipele de intervenţie care au ajutat la locul atacului devastator cu cuţitul din oraşul de pe litoral din nord-vestul ţării.

Catherine i-a îmbrăţişat pe unii dintre lucrătorii de urgenţă, iar şeful pompierilor, Phil Garrigan, a declarat că „a putut vedea emoţia din ei”.

Vizita regală la Southport a fost planificată ca un eveniment discret, pentru a permite petrecerea timpului în privat cu familiile celor trei copii care au murit şi cu profesoara de dans care a fost prezentă în timpul atacului.

Dar Catherine a fost o surpriză, ea având una dintre puţinele apariţii publice din acest an, de când a fost diagnosticată cu cancer.

Purtând o haină lungă maro, cu aspect autumnal, ea a sosit împreună cu soţul său pentru a se întâlni cu familiile îndoliate şi cu lucrătorii de urgenţă descrişi de prinţul William drept „eroi”.

După încheierea chimioterapiei, Catherine a început să se întoarcă treptat la muncă, luna trecută participând inclusiv la reuniuni privind campania sa pentru primii ani de viaţă.

Cu toate acestea, acesta este cel mai important moment de până acum în întoarcerea la îndatoririle regale.

Catherine a vorbit despre faptul că are „zile bune şi zile rele”, iar Palatul Kensington a avertizat că apariţiile sale ar putea fi flexibile şi supuse unor schimbări de ultim moment.

Vizita la Southport a fost menită de Prinţul William şi Catherine să arate comunităţii că „nu a fost uitată”. Prinţul şi prinţesa au auzit despre eforturile de a aduce comunitatea împreună după atacul cu cuţitul - şi valul de revolte care a urmat.

Bebe King, în vârstă de 6 ani, Elsie Dot Stancombe, în vârstă de 7 ani, şi Alice Dasilva Aguiar, în vârstă de 9 ani, au fost ucise pe 29 iulie 2024, în atacul asupra unui grup de dans pentru copii.

Cuplul regal a petrecut 90 de minute vorbind cu familiile celor trei copii şi, ulterior, a transmis mulţumirile familiilor celor care au intervenit de urgenţă, în cadrul unei întâlniri la Centrul comunitar Southport. Catherine le-a spus lucrătorilor de urgenţă că au sprijinit familiile în „cele mai negre momente” - şi a spus: „În numele lor, vă mulţumesc”.

Alte zece persoane - dintre care opt erau copii - au fost rănite în înjunghieri.

Axel Rudakubana, în vârstă de 17 ani, a fost arestat la faţa locului şi a fost acuzat de mai multe crime şi tentative de crimă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici