Producţia de vin din acest an va fi afectată de vremea nefavorabilă. Ce impact au schimbările climatice asupra viţei de vie din Europa

  • Autorităţile din industria viticolă avertizează că nu există soluţii viabile împotriva schimbărilor climatice
  • Vinificatorii trebuie să se adapteze în funcţie de gravitatea situaţiei
  • Producţia mondială de vin va înregistra scăderi record după ce vremea a afectat podgoriile
Urmărește
697 afișări
Imaginea articolului Producţia de vin din acest an va fi afectată de vremea nefavorabilă. Ce impact au schimbările climatice asupra viţei de vie din Europa

Sursa foto: Mediafaxfoto

Producţia mondială de vin va înregistra scăderi record anul acesta pe fondul schimbărilor climatice care au afectat podgoriile din principalele regiuni viticole din Europa.

Autorităţile din industrie sunt îngrijorate de evoluţia climei pentru că nu pot anticipa efectele pe termen lung ale fenomenelor nefaste. Pe baza informaţiilor colectate din 28 de ţări, care reprezintă 85% din producţia mondială în 2020, Organizaţia Internaţională a Viei şi Vinului (OIV) a decretat al treilea an consecutiv de producţie sub medie.

Viile din vestul Europei au fost lovite de îngheţurile din primăvară, iar mai apoi producătorii au avut de  îndurat ploi abundente, grindină şi mucegai. Intemperiile n-au ocolit însă, nici estul Europei, care s-a confruntat cu probleme similare din cazua vremii schimbătoare.

„Ne aşteptăm la o creştere a consumului global mai mare faţă de 2020”, a declarat Pau Roca, directorul OIV.

Vinificatorii sunt sfătuiţi să se adapteze în funcţie de situaţie, relatează The Guardian.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici