Putin reuşeşte să ocolească sancţiunile. Rusia importă o treime din tehnologia pentru câmpul de luptă de la companii occidentale

Anul trecut, Rusia a obţinut cel puţin o treime din componentele critice pentru războiul din Ucraina din străinătate de la companii cu sediul în SUA şi aliaţii săi - în mare parte din cauza unor facilităţi de producţie externalizate în state care aplică controale mai slabe la export.

Urmărește
1813 afișări
Imaginea articolului Putin reuşeşte să ocolească sancţiunile. Rusia importă o treime din tehnologia pentru câmpul de luptă de la companii occidentale

Rusia a reuşit în mare măsură să găsească modalităţi de a ocoli sancţiunile privind tehnologia de care are nevoie pentru a lupta în războiul împotriva Ucrainei, ceea ce înseamnă că Occidentul trebuie să eficientizeze restricţiile comerciale dacă doreşte să limiteze agresiunea lui Vladimir Putin.

Aceasta este principala concluzie a unui raport  realizat de o echipă de cercetare americano-ucraineană, care a constatat că importurile ruseşti de "bunuri pentru câmpul de luptă" sancţionate de Washington şi aliaţii săi au totalizat aproape 9 miliarde de dolari din ianuarie până în octombrie anul trecut, în scădere cu doar 10% faţă de nivelul de dinaintea invaziei asupra Ucrainei în februarie 2022, informează Politico.

Rusia are nevoie de microcipuri, senzori şi sisteme de navigaţie pentru a reface stocurile de arme, precum rachetele hipersonice Kinjal sau dronele de recunoaştere şi de atac - inclusiv dronele Shahed de fabricaţie iraniană - pentru a menţine asaltul aerian furibund asupra Ucrainei.

"Capacitatea Rusiei de a fabrica rachete şi drone pare să fi crescut în 2023", constată studiul comun al Grupului de lucru internaţional Yermak-McFaul privind sancţiunile împotriva Rusiei şi al Institutului KSE, un think tank afiliat la Şcoala de Economie din Kiev.

Datele arată, de asemenea, rolul critic al Chinei în reţelele de aprovizionare ale Rusiei. Majoritatea bunurilor de pe listă au fost fabricate în această ţară, care s-a alăturat unui parteneriat tot mai profund cu Moscova.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici