- Home
- Externe
- (17.06.2023, 22:00)
- Alexandru Gologan , Iulian Moşneagu , Alexandru Stan
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Războiul din Ucraina, ziua 479. Biden nu-i va permite Ucrainei să adere la NATO în viitorul apropiat/ Liderii Africii negociază pacea la Moscova/ Forţele ucrainene avansează/ Conflictul intră într-o nouă fază de uzură
- Armata ucraineană avansează încet, fiind întâmpinată de rezistenţa puternică a ruşilor
- Putin susţine că primele arme nucleare tactice au sosit în Belarus
- Ucrainenii aşteaptă cu nerăbdare livrarea primelor avioane F16
Urmărește
19520 afișări
UPDATE 21:00 - Vladimir Putin le-a transmis liderilor africani că Rusia a salutat abordarea echilibrată a acestora în ceea ce priveşte conflictul din Ucraina şi că este deschis la discuţii
"Suntem deschişi la un dialog constructiv cu toţi cei care doresc pacea bazată pe principiile justiţiei şi pe luarea în considerare a intereselor legitime ale părţilor", a declarat Putin.
Liderii din Africa de Sud, Senegal, Egipt, Zambia, Uganda, Republica Congo şi insulele Comore s-au întâlnit cu Putin la Palatul Konstantinovsky, din secolul al XVIII-lea, aflat în sediul guvernului, după ce au vizitat vineri Kievul.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Putin se confruntă cu o revoltă a armatei. „Comandanţii refuză să trimită trupe” pentru un asalt pe râul Nipru, spun partizanii ucraineni
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
Preşedintele Uniunii Comorelor, Azali Assoumani, l-a încurajat pe Putin să intre în negocieri pentru a pune capăt conflictului cu Ucraina, relatează Reuters.
UPDATE 19:00 - Biden spune că nu este pregătit să faciliteze accesul NATO pentru Ucraina
Preşedintele american Joe Biden a declarat reporterilor pe 17 iunie că nu va înlătura barierele din calea aderării Ucrainei la NATO, deoarece ţara trebuie să îndeplinească aceleaşi standarde ca şi alţi membri, a informat CNN.
UPDATE 17:00 - Preşedintele Africii de Sud soseşte în Rusia pentru discuţii cu Putin
Preşedintele Africii de Sud a sosit la Sankt Petersburg, Rusia înaintea discuţiilor conduse de o delegaţie africană care va susţine negocieri între Kiev şi Moscova.
A delegation of African leaders arrived in St. Petersburg after visiting Kyiv. pic.twitter.com/2fPaDxHmvd
— NEXTA (@nexta_tv) June 17, 2023
Cyril Ramaphosa „a purtat discuţii constructive cu preşedintele [ucrainean] Volodymyr Zelenskiy”, a comunicat preşedinţia sud-africană.
Agence France-Presse raportează că delegaţia se va „întâlni cu preşedintele rus Vladimir Putin pentru a căuta o cale către pace pentru a încheia conflictul de 16 luni care a cauzat un impact economic devastator, pierderi de vieţi omeneşti şi instabilitate globală.
Delegaţia include patru preşedinţi: Ramaphosa, Macky Sall din Senegal, Hakainde Hichilema din Zambia şi Azali Assoumani din Comore, care conduce în prezent şi Uniunea Africană.
Liderii Ugandei, Egiptului şi Congo-Brazzaville s-au retras din vizită în ultimul moment şi au trimis în schimb reprezentanţi.
„Trebuie să existe o detensionare de ambele părţi”, a spus Ramaphosa într-o conferinţă de presă la Kiev cu o zi înainte, cerând „pace prin negocieri”.
Dar Zelenski a exclus această posibilitate în timpul unei conferinţe de presă comună cu delegaţii vineri:
UPDATE 15:34 Kyiv Independent - Podoliak: Liderii africani au venit în Ucraina pentru a cere suspendarea mandatului de arestare al lui Putin
Delegaţia liderilor africani care a venit la Kiev pe 16 iunie pentru a prezenta un plan de pace, dar şi suspendarea mandatului de arestare al dictatorului rus Vladimir Putin, a declarat Mykhailo Podoliak, consilier al Oficiului Prezidenţial al Ucrainei.
UPDATE 14:30 Rusia: Jurnaliştii occidentali vor trebui să se comporte frumos
Rusia a declarat că admiterea jurnaliştilor occidentali la orice forumuri majore viitoare va depinde de modul în care cei din mass-media "se vor comporta".
Jurnalişti din ţări pe care Rusia le numeşte "neprietenoase" nu au primit acreditare pentru Forumul Economic Internaţional de la Sankt Petersburg, aflat în desfăşurare.
Întrebat dacă Moscova va permite jurnaliştilor occidentali săparticipe la forumuri din Rusia în viitor, Peskov a declarat: "Să vedem care va fi regimul, cum se vor comporta ei".
UPDATE 13:00 Drone ucrainene distruse în urma unui atac asupra unei conducte
Trei drone militare ucrainene au fost distruse într-un atac asupra unei conducte de petrol, a declarat guvernatorul regiunii Briansk.
Unităţile ruse de apărare aeriană au respins în cursul nopţii un atac ucrainean asupra unei staţii de pompare a oleoductului Drujba, în regiunea Briansk, care se învecinează cu Ucraina.
Dronele militare ucrainene au fost distruse în atacul în districtul Novozybkov, a scris Alexander Bogomaz pe Telegram.
UPDATE 12:00 Rusia desfăşoară elicoptere suplimentare
Rusia a desfăşurat 20 de elicoptere suplimentare pe un aeroport situat la 100 km în spatele liniei frontului, potrivit ultimei actualizări a Ministerului britanic al Apărării.
"De la începutul operaţiunilor contraofensive ucrainene în sudul Ucrainei, Rusia şi-a întărit forţa de elicoptere de atac din regiune", a precizat acesta.
Acest lucru va oferi probabil Rusiei un "avantaj temporar" în sudul Ucrainei.
UPDATE 11:00 2 morţi şi 25 de răniţi în regiunea Herson în urma atacurilor ruseşti
În ultimele 24 de ore, atacurile ruseşti asupra unor aşezări din regiunea Herson au ucis două persoane şi au rănit 25, inclusiv trei copii.
Trupele ruse au atacat de 75 de ori zonele rezidenţiale din regiunea Herson pe 16 iunie.
Potrivit lui Andrii Yermak, şeful biroului prezidenţial, o unitate medicală, o grădiniţă, un supermarket, clădiri rezidenţiale, maşini şi linii electrice au fost avariate în urma atacului.
UPDATE 10:00 Rusia a pierdut 219.170 de soldaţi în Ucraina de la începutul războiului
Statul Major General al forţelor armate ucrainene a raportat sâmbătă că Rusia a pierdut 219.170 de soldaţi în Ucraina de la începutul invaziei, din 24 februarie anul trecut.
Acest număr include 670 de pierderi suferite de forţele ruse doar în ultima zi.
Potrivit raportului, Rusia a pierdut, de asemenea, 3.977 de tancuri, 7.706 vehicule blindate de luptă, 6.557 de vehicule şi rezervoare de combustibil, 3.364 de drone, 3.834 de sisteme de artilerie, 609 sisteme de rachete cu lansare multiplă, 364 de sisteme de apărare aeriană, 314 avioane, 302 elicoptere şi 18 ambarcaţiuni.
UPDATE 08:00 Estonia susţine înfiinţarea unui tribunal special pentru crima de agresiune rusă
Parlamentul Estoniei a transmis că susţine crearea unui tribunal special pentru a urmări în justiţie oficialii din Rusia care au planificat şi comis crima de agresiune împotriva Ucrainei.
Declaraţia, care a fost votată de 85 de membri ai parlamentului, solicită înfiinţarea unui tribunal internaţional special pentru crima de agresiune sub auspiciile Naţiunilor Unite.
"Crima de agresiune este crima internaţională supremă, care este cauza principală a tuturor celorlalte crime comise în Ucraina", se arată în comunicat.
UPDATE 07:00 Înalt oficial al justiţiei UE: Nu aşteptăm sfârşitul războiului pentru a urmări penal crimele ruseşti
Pe măsură ce războiul Rusiei împotriva Ucrainei continuă, cel mai înalt oficial al justiţiei Uniunii Europene declară că UE şi partenerii săi vor să-i aducă în faţa judecăţii pe toţi autorii crimelor internaţionale.
„Nu numai crimele de război, crimele împotriva umanităţii şi genocidul, ci şi crima de agresiune”, a declarat comisarul european pentru justiţie, Didier Reynders.
UPDATE 06:00 Maxar publică imagini prin satelit actualizate cu distrugerea barajului Kakhovka
Noi imagini din satelit de la Maxar Technologies arată imagini actualizate ale barajului Kakhovka, distrus de ruşi.
UPDATE 05:00 Confederaţia Evreiască din Ucraina răspunde comentariului lui Putin
„Zelensky este un erou nu numai al poporului evreu, ci şi al întregii naţiuni politice ucrainene, care, desigur, include evrei”, a declarat Confederaţia Evreiască din Ucraina într-un comunicat.
UPDATE 04:00 Ambasador: Ameninţarea nucleară a Rusiei în Belarus ar trebui tratată „foarte serios” de către Occident
Ambasadorul ucrainean în Regatul Unit, Vadym Prystaiko, a declarat într-un interviu acordat că decizia preşedintelui rus Vladimir Putin de a plasa arme nucleare în Belarus ar trebui luată „foarte, foarte în serios” de către Occident.
UPDATE 03:00 Ministerul Apărării: Ucraina avansează 2 kilometri în mai multe direcţii
Forţele ucrainene au avansat până la 2 kilometri în mai multe direcţii, dar se confruntă cu o rezistenţă puternică, a rezumat situaţia de pe câmpul de luptă adjunctul ministrului apărării, Hanna Maliar.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe