Regatul Unit convoacă ONU pentru a discuta situaţia umanitară din Gaza

Marea Britanie, Franţa şi Algeria au cerut o reuniune de urgenţă a Consiliului de Securitate al ONU pentru a discuta despre criza umanitară din Gaza, a anunţat ministrul britanic de externe, David Lammy, scrie The Times of Israel.

Urmărește
86 afișări
Imaginea articolului Regatul Unit convoacă ONU pentru a discuta situaţia umanitară din Gaza

Regatul Unit convoacă ONU pentru a discuta situaţia umanitară din Gaza

Lammy a vorbit despre nevoia ca Israelul să protejeze civilii şi să asigure deschiderea unor rute pentru ca ajutoarele umanitare esenţiale să ajungă în zonă.

„Situaţia umanitară din nordul Gazei este gravă, accesul la servicii de bază se înrăutăţeşte, iar Naţiunile Unite raportează că abia dacă a intrat hrană în ultimele două săptămâni”, a adăugat Lammy.

Israelul a confirmat că, în cursul zilei de astăzi, 50 de camioane cu ajutoare, incluzând alimente, apă şi provizii medicale, au intrat în nordul Gazei. Dezbaterea de la ONU va analiza modalităţile prin care accesul la ajutoare poate fi îmbunătăţit şi se va concentra pe protecţia civililor afectaţi de conflict.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici