Un senator propune interzicerea maşinilor SUV în Paris în urma unui accident cu un biciclist

Un senator francez propune interzicerea maşinilor SUV în Paris. Propunerea a fost lansată în urma unui accident în care un biciclist a murit după ce a fost lovit de un SUV. Potrivit unui studiu, vehiculele de tip SUV sunt implicate în numeroase accidente grave.

Urmărește
104 afișări
Imaginea articolului Un senator propune interzicerea maşinilor SUV în Paris în urma unui accident cu un biciclist

Un senator propune interzicerea maşinilor SUV în Paris în urma unui accident cu un biciclist

Discuţia a pornit după ce marţi, un biciclist a murit. El a avut o altercaţie cu şoferului unui SUV şi a fost lovit de maşina de mari dimensiuni. Ulterior, senatorul Ian Brossat a propus, prin intermediul unui comunicat de presă, interzicerea vehiculelor SUV „pentru a proteja vieţile parizienilor şi a pune în siguranţă spaţiile publice”.

„Această nouă dramă (...) şochează cu violenţa sa şi ne arată tuturor ce periculoase sunt aceste vehicule masive pe străzile noastre, în special pentru cei mai vulnerabili, precum bicicliştii şi pietonii”, a spus senatorul, citat de Le Figaro.

Senatorul foloseşte drept argument o statistică a unei companii de asigurări.

„SUV-urile nu sunt doar mai mari şi mai grele decât maşinile convenţionale, ci şi mult mai predispuse la accidente. Un studiu al asigurătorului AXA indică faptul că aceste vehicule sunt responsabile pentru accidente suplimentare cu 25%, cu consecinţe deseori mult mai grave, în special pentru pietoni”, mai scrie în comunicatul de presă.

Propunerea va fi depusă şi analizată la următoarea şedinţă a Consiliului din Paris.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici